'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πιθανή η αύξηση θερμοκρασίας κατά 4°C ως το 2060...!!!

Μελέτες-σοκ για τις πιθανές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στις εργασίες του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος που γίνεται στο Μεξικό.  

Στην περυσινή σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές στην Κοπεγχάγη οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο.συμπέρασμα ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των εκπομπών ρύπων αλλά και όλων των παραγόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι τα επόμενα 50 χρόνια 2 βαθμοί Κελσίου. 

Εναν χρόνο μετά, ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν ότι υπό προϋποθέσεις και αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μπορεί το 2060 να φθάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτές είναι οι χειρότερες δυνατές εκτιμήσεις, αλλά παρ΄ όλα αυτά έχουν έστω και μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Με βάση το σενάριο των 4 βαθμών Κελσίου έγιναν κάποιες εκτιμήσεις για τις πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν υπό αυτές τις συνθήκες. Μόνιμη και ολική απώλεια των πάγων στις θάλασσες της Αρκτικής τους καλοκαιρινούς μήνες, τήξη των μόνιμων στρωμάτων πάγου των ηπειρωτικών περιοχών και καταστροφή των τροπικών δασών, ειδικά αυτών του Αμαζονίου, είναι ορισμένες από τις καταστροφικές συνέπειες αν η θερμοκρασία το 2060 αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου.

Η αύξηση των επιπέδων της θάλασσας μπορεί να φθάσει τα δύο μέτρα, κάτι που θα οδηγήσει σε καταστροφή πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για να δημιουργούνται συνεχώς φράγματα και συστήματα προστασίας από το νερό ανάλογα με αυτά που υπάρχουν στις Κάτω Χώρες θα απαιτούνται ετησίως ποσά που θα αγγίζουν τα 300 δισ. δολάρια. Επίσης σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μεταναστών λόγω των κλιματικών αλλαγών θα ξεπεράσει τα 180 εκατομμύρια.


http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου