'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πέντε, χωρίς όνομα οργάνωσης

Για πέντε συλληφθέντες έκανε δηλώσεις ο αρχηγός της ΕΛΑΣ. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αρνήθηκε να την προσδιορίσει, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ.Οικονόμου τα ονόματα των συλληφθέντων από την επιχείρηση σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Αγρίνιο.

Πρόκειται για τους Κώστα Σακκά 26 ετών και τον Αλέξανδρο Μητρούσα 21 ετών (αναζητείτο με ένταλμα σύλληψης) που εντοπίστηκαν με σάκο με όπλα στη Νέα Σμύρνη. 

Τον Γεώργιο Καραγιαννίδη 30 ετών (αναζητείτο με ένταλμα σύλληψης) που συνελήφθη στον Πειραιά, τον Χρήστο Πολίτη 31 ετών (είχε καταθέσει στον Ανακριτή στις 22 Μαΐου 2008 για απόπειρα εμπρησμού και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) και την Στέλλα Αντωνίου 26 ετών.

Στην κατοχή του Γιώργου Καραγιαννίδη βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα, ενώ όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ εναντίον και των πέντε θα ασκηθεί δίωξη μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με το ποια ή ποιες οργανώσεις πρόκειται αρνήθηκε να απαντήσει, επικαλούμενος την εξέλιξη της έρευνας. 

Καθαρά τα όπλα της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά
Ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα που προέρχονταν από πληροφορίες της ΕΛΑΣ, επίσημη ανακοίνωση ότι κανένα από τα όπλα που βρέθηκαν στην Αθήνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις από καμία οργάνωση.
Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση των πιστολιών και των υποπολυβόλων που βρέθηκαν από τις έρευνες σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.
Έρευνες που γίνονται αυτή την ώρα, σε σπίτι, στην Καλλιθέα, στην οδό Πλάτωνος 139 δεν εντόπισαν οπλισμό, παρά μόνον αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Οι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική έχουν φθάσει μέχρι τώρα τις πέντε καθώς δύο από τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν τη νύχτα από το Αγρίνιο συνελήφθησαν. Στο σπίτι στο Αγρίνιο, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες οπλισμός, ο οποίος μεταφέρεται στην Αθήνα για να ερευνηθεί.
Παράλληλα από τη Σητεία της Κρήτης προσήχθη ένας ακόμη νεαρός, στην κατοχή του οποίου δεν βρέθηκε οπλισμός, αλλά έντυπο υλικό.
Πρόκειται για έναν φοιτητή από την Αθήνα, που ζούσε στη Σητεία και ανακρίνεται από τα ξημερώματα στην Αντιτρομοκρατική.
Σάκος με όπλα στη Χαλκιδική
Στην Αθήνα μεταφέρονται τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή Πλατανίτσι της Χαλκιδικής.
Μέσα σε σάκο, η αστυνομία βρήκε πολυβόλα Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα Scorpion και δύο γεμιστήρες με 18 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο Ι.Χ. το οποίο ερευνάται από την Σήμανση για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Έως τα ξημερώματα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής είχαν κάνει έρευνες σε 15 σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία. Όπως προέκυψε και τα τρία σπίτια - γιάφκες (Ν.Σμύρνη, Πειραιάς και Αγρίνιο) έχουν ενοικιαστεί με πλαστά ονόματα από νεαρούς, στη δε περίπτωση της Ν.Σμύρνης οι δύο που παρουσιάστηκαν στον ιδιοκτήτη δήλωσαν ότι είναι φοιτητές από την Κύπρο και εξόφλησαν άμεσα αρκετά ενοίκια ως προκαταβολή.
Πηγές από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου ενάμιση μήνα με παρακολουθήσεις προσώπων και χώρων που είχαν κριθεί ότι συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία.
Λόγω της επερχόμενης επετείου από τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου και μετά από πληροφορίες για έντονη δραστηριότητα αλλά και πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα σε έναν ή περισσότερους στόχους,  η επιχείρηση εντατικοποιήθηκε και ελήφθη η απόφαση τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Παράλληλα, μικρότερης κλίμακας επεμβάσεις από την Αντιτρομοκρατική έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται ακόμη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Μπραχάμι), της Θεσσαλονίκης (Φοιτητική Εστία ΑΠΘ) και άλλων πόλεων σε υπό κατάληψη χώρους από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση, ενώ η ΕΛΑΣ προχωρά και σε προσαγωγές.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου