'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ...!!!

προκάλεσε η πράξη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής να απαγορεύσουν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τουςΤην δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία...

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την ενέργεια των Τούρκων προκλητική και κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία».

 
Στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε από την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ το Σάββατο στο Ριζοκάρπασο διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

 
Το κατοχικό καθεστώς πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια.

 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απέρριψε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι η πράξη θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.

 
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου με γραπτή δήλωση του επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο για το περιεχόμενο του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του καθώς όπως είπε «επεκτάθηκε σε πολιτικές τοποθετήσεις με τρόπο και περιεχόμενο, που σπέρνουν τη διχόνοια και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας».



http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου