'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ας μην κρυβόμαστε, πλέον!...

Το ελληνικό κράτος και οι παθολογίες του δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόν της ποιότητας των δυνάμεων που ηγεμόνευσαν επ' αυτού. 
 
Που το κατείχαν και το χρησιμοποίησαν σαν λάφυρο. Και τώρα εμφανίζονται ως οι παρθένες που γεμάτες παράπονο ανακάλυψαν τις αμαρτίες του κόσμου. 
 
Ενα κόσμο που στην πραγματικότητα εκείνοι διέφθειραν. Εκείνοι έφτιαξαν κατ' εικόνα και ομοίωσή τους.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτές τις επισημάνσεις του καθηγητή και συγγραφέα Ν. Κοτζιά, ενός από τους λιγοστούς διανοούμενους, που με τον καθαρό και κοφτερό δημόσιο λόγο τους, αν μη τι άλλο, περισώζουν την τιμή του κρυπτόμενου πνευματικού κόσμου.
 
Διεφθαρμένοι πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, άνομα αεριτζίδικα συμφέροντα αφού έκαναν πάρτι πάνω στο σώμα του κράτους, αφού το καταλήστεψαν χάρη σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική προμηθειών, δημόσιων δαπανών, επιδοτήσεων, απάτης και φοροκλοπής που επέβαλε το πολιτικό σύστημα, τώρα ανακαλύπτουν ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι συλλήβδην. Προκειμένου δε να...


πείσουν επικαλούνται όλους όσους έκαναν συνένοχους στο σύστημα που έστησαν, τους δημόσιους υπάλληλους που οι ίδιοι λάδωσαν…
 
Ασφαλώς και χρειάζεται «διαρθρωτικές αλλαγές» ο μηχανισμός του κράτους. Πολύ περισσότερο, που για δεκαετίες ολόκληρες τα δυο κόμματα εξουσίας έχτιζαν και επένδυαν πολιτικά και εκλογικά ακριβώς πάνω στις αναχρονιστικές και βρώμικες δομές του. 
 
Επιτέλους, πρέπει να παταχθεί η διαφθορά, να μπει φραγμός στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, να τεθούν κανόνες σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πολλαπλασιασθούν οι τίμιοι μεροκαματιάρηδες, οι σωστοί επιχειρηματίες, οι φιλότιμοι επιστήμονες.
 
Ωστόσο, το αμαρτωλό και ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα δεν είναι από τη φύση του ικανό να θέσει κανόνες και αρχές για να σώσει από τη χρεοκοπία -που το ίδιο οδήγησε- τη χώρα.
 
Ας μην κρυβόμαστε, πλέον… Είναι προφανής η στόχευση της ακολουθούμενης, με υπερβάλλοντα ζήλο, πολιτικής των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας: να γίνουμε …ασιάτες, για να μη βουλιάξουμε… Υπέροχα!

http://udemand.blogspot.com/2010/12/blog-post_6677.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου