'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο ... σπίτι...!!!!

Στο μακρινό παρελθόν φαίνεται πως έχει περάσει η εικόνα των αυτοκινήτων που συνωστίζονταν έξω από πρατήρια για να φουλάρουν το ρεζερβουάρ με βενζίνη.

Η οικονομική κρίση, σε συνάρτηση με την αύξηση του αργού πετρελαίου... και τους φόρους για εκτόξευσή του στα 100 δολάρια, αναγκάζει όλο και περισσότερους οδηγούς να βάζουν πλέον βενζίνη με το... σταγονόμετρο.

Οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που αγοράζουν τη βενζίνη ακριβά, είναι αναγκασμένοι και να την πουλάνε ακριβά και προτείνουν να ξεκινήσει ο έλεγχος από τα διυλιστήρια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές των διυλιστηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18%. Ως εκ τούτου η τιμή του λίτρου στα πρατήρια έχει πάρει την ανιούσα.

Μέσα σε ένα οκτάμηνο η τιμή του λίτρου αυξήθηκε κατά 49 λεπτά, ενώ το ίδιο διάστημα οι φόροι αυξήθηκαν από τα 60 στα 97 λεπτά το λίτρο.

Χριστούγεννα στο σπίτι

Το κόστος της βενζίνης φαίνεται πως ήταν ακόμη ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων, καθώς μόλις 132. 100 οχήματα εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ φέτος, ενώ το περσινό αντίστοιχο διάστημα 149.500 είχαν περάσει τα διόδια.

Έκτος από την άνοδο της τιμής της βενζίνης, τους εκδρομείς επιβαρύνει και το αυξημένο κόστος των διοδίων. Για παράδειγμα:

- Για μια διαδρομή: Αθήνα- Πήλιο το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα είναι 7,40€ και των ΙΧ 10,45€, ενώ το μέσο κόστος βενζίνης για τα αυτοκίνητα είναι περίπου 145 ευρώ (δύο γεμίσματα + διόδια)

- Για τη διαδρομή Αθήνα- Ζαγοροχώρια/ Καρπενήσι το κόστος των διοδίων είναι 7,80 ευρώ για τα δίκυκλα και 20,90 ευρώ για τα ΙΧ. Με μέσο κόστος βενζίνης από 1,55- 1,790€/ λίτρο, το μέσο κόστος μετακίνησης για τα ΙΧ είναι 170€ (δύο γεμίσματα + διόδια)

Αρκετοί βενζινοπώλες επισημαίνουν πως με τυχόν νέες ανατιμήσεις πολλοί συνάδελφοι τους θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο λόγω μειωμένης κίνησης.


skai
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου