'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Εδωσαν σε νεογέννητο δύο φορές γάλα από άλλη μητέρα!

Τον χειρότερό του φόβο αντιμετώπισε ένα ζευγάρι από το Λονδίνο, καθώς χρειάστηκε να εξετάσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους για HIV και ηπατίτιδα, μετά από τραγικό λάθος του νοσοκομείου.

Η μοναχοκόρη της Sara και του Phil Yates, Zene Yates, γεννήθηκε 8 εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό και γι’ αυτό χρειάστηκε να μείνει κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο νοσοκομείο Lewisham, στη βρετανική πρωτεύουσα.

Από λάθος νοσοκόμας, στο νεογέννητο βρέφος, έδωσαν να τραφεί με γάλα άλλης μητέρας, άγνωστης προς το ζευγάρι. Όταν η νοσοκόμα κατάλαβε το λάθος της, πήρε το μπουκάλι από το μωρό και κατάφερε να αφαιρέσει τα 10 από τα 20ml που είχε ήδη πιει. Ευτυχώς η άλλη μητέρα βγήκε αρνητική σε εξέταση για ηπατίτιδα και HIV.

Το δεύτερο λάθος συνέβη όταν το βρέφος εγκατέλειψε το νοσοκομείο και γύρισε μαζί με τους γονείς του πίσω στο σπίτι. Το γάλα που τους είχαν δώσει για να τραφεί το μωρό τις πρώτες εβδομάδες, αποδείχθηκε ότι και αυτό ήταν από λάθος μητέρα.

Όταν η μικρή Zene εξετάστηκε για HIV και ηπατίτιδα, βγήκε ευτυχώς αρνητική. «Θα ήταν εφιαλτικό» είπε έντρομη η μητέρα, ενώ ο πατέρας συμπλήρωσε «Το παιδί εκτέθηκε δυο φορές σε πιθανό κίνδυνο χωρίς κανένα λόγο. Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό».

Η μικρή Zene που γεννήθηκε τον Μάιο, σήμερα είναι 7 μηνών. Μόλις χθες αποφάσισε το ζευγάρι να μιλήσει για το γεγονός. Η νοσοκόμα που ενεπλάκη με στο συγκεκριμένο περιστατικό απλά επιπλήχθηκε για το συμβάν.

Το νοσοκομείο ζήτησε συγνώμη από το ζευγάρι και έδωσε την υπόσχεση ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ξανά.



http://www.protothema.gr/world/article/?aid=96858

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου