'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Εφορίες υπό πολιορκία από τη Δευτέρα!!!!

Σε ...κατάσταση πολιορκίας αναμένεται να βρεθούν την Δευτέρα αρκετές εφορίες της χώρας, καθώς χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ακόμη προμηθευθεί το σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ μια μέρα μετά εκπνέει και η παράταση που δόθηκε για την υπαγωγή στη διαδικασία της περαίωσης.

Το υπουργείο Οικονομικών  υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρώσει  την αποστολή των περίπου 7 εκατ. σημάτων κυκλοφορίας για τους γιωταχήδες, ωστόσο αυτό έγινε με καθυστέρηση  λόγω της ανάγκης συνυπολογισμού των λεγόμενων “πράσινων τελών”.


Έτσι η ολολήρωση  της αποστολής συνέπεσε με την  αυξημένη, λόγω των Εορτών, κίνηση στα  ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοχοι  Ι.Χ. να μην έχουν προμηθευτεί  ακόμη το σήμα και να σπεύδουν στις Εφορίες καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου. Και για όσους προμηθευτούν το σήμα μετά τις 31/12, το πρόστιμο είναι ίσιο με το 100% του τέλους...


Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ...ασφυκτική, καθώς  την Τρίτη εκπνέει η προθεσμία  ένταξης στη διαδικασία της περαίωσης, στην οποία άλλωστε ποντάρει πολλά το υπουργείο Οικονομικών για να μην “κτυπήσει” και φέτος διψήφιο ποσοστό το έλλειμμα.


Μέχρι τέλος του  Νοεμβρίου είχαν καταλογιστεί περί τα 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογούμενους, ενώ είχαν εισπραχθεί περί τα 700 εκατ. μέσω της περαίωσης.  


Η διαδικασία είχε πάρει  παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου για  το σύνολο των υποπεριπτώσεων των  φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτήν καθώς και για τις (πολλές) περιπτώσεις λαθών που που  περιείχαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου