'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πώς θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα...!!!

Να βάλει στα ταμεία πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα από την πολεοδομική περαίωση, τουτέστιν την διαδικασία νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαιρέτων που αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2011.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τον φάκελο πήρε στα χέρια του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, που στο παρελθόν είχε δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ότι θα ολοκληρωθεί το μοντέλο Τρίτση, ο οποίος το 1983 είχε προχωρήσει σε ρύθμιση καλώντας τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων «να το δηλώσουν για να το σώσουν».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σαρωτικό νόμο, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει κάθε νομιμοποίηση αυθαίρετων νέας γενιάς, δηλαδή όσων κτίστηκαν μετά το 1983. Ωστόσο, υπάρχει και ένας «κρυφός» άσος, η μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα με «σιωπηρή» διατήρησή τους για όσο οι ιδιοκτήτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η πολεοδομική περαίωση θα γίνει σε τρεις φάσεις:

- νομιμοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των 300.000 αυθαιρέτων που υπήρχαν μέχρι το 1983 οπότε και ίσχυσε ο νόμος Τρίτση.

- μείωση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης για τα αυθαίρετα από το 1983 μέχρι το 2003 με μοντέλο όπως εκείνο των ημιυπαίθριων.

- απαγόρευση δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων, π.χ. με τη θέσπιση αυστηρών χωροταξικών κανόνων για τις επεκτάσεις των πόλεων και με παρακολούθηση της αυθαίρετης δόμησης από δορυφόρους και δασικούς χάρτες.



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου