'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν θα περικοπούν 13ος - 14ος μισθός"

"Καταφέραμε με τις έντονες προσπάθειες της κυβέρνησης και τους αγώνες και τις θυσίες του πολίτη να σταθούμε όρθιοι, να βάλουμε τα δημοσιονομικά μας σε μια σειρά, να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σημείωσε δε ότι μπαίνουμε πλέον στη φάση της υλοποίησης των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που θα αλλάξουν οριστικά το πρόσωπο της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών και τις οποίες η κυβέρνηση ενέταξε στο πρόγραμμά της «χωρίς να τις επιβάλει κανείς εξωγενής παράγοντας».


Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι είναι πρόωρο να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το πακέτο προτάσεων για το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», καθώς αυτές θα αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας έως -και με αποκορύφωμα- την επόμενη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει ενδιάμεσα έκτακτη σύνοδος.


Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι βεβαίως είχε ενημερώσει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου τους ευρωπαίους εταίρους για την επίσκεψή του στο Κάιρο και τόνισε ότι το ταξίδι δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε και ότι το πότε ακριβώς θα μεταβεί εκεί ο πρωθυπουργός, είναι θέμα που εξαρτάται και από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.


Ερωτηθείς γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι στην Αίγυπτο η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας και σημείωσε ότι «είναι γνωστό και το ενδιαφέρον της χώρας για το τι γίνεται στη γειτονιά μας και η διεθνής προσωπικότητα του πρωθυπουργού που θα επέτρεπε και πάντοτε θα επιτρέπει να υπάρχει ένας ρόλος της χώρας μας που να διασφαλίζει την έξοδο από την κρίση όπου και όποτε χρειάζεται».


Ειδικότερα, ερωτηθείς ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το πακέτο προτάσεων της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, δεδομένου ότι σε σημερινή του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται να διαφωνεί με αυτό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «για να απαντήσουμε θα πρέπει να υπάρχει και πρόταση, αυτή η πρόταση ακόμα δεν έχει μορφοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρχουν και ανάλογες απαντήσεις».


«Θα πρέπει να δούμε τις προτάσεις όλες», τόνισε.


Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνέβαλε και συμβάλλει με τις απόψεις και την εμπειρία της που δυστυχώς, όπως είπε, πρώτη απέκτησε και ότι «βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο σήμερα που είμαστε οι πλέον αξιόπιστοι, ίσως, συνομιλητές των εταίρων μας γιατί αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι έχουμε προτάσεις, ότι διαθέτουμε ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».


Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει χρόνος και τρόπος για να συμβάλουμε όλοι ώστε να υπάρχει μια πρόταση που θα θωρακίζει την ΕΕ συλλογικά αλλά και τις επιμέρους χώρες-μέλη απέναντι στην κρίση.


Ερωτηθείς εάν υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η σύνοδος κορυφής τελείωσε μόλις την Παρασκευή και ότι «δεν μπορούμε να πούμε τώρα τις απόψεις μας, όταν υπολείπεται πολύς και συμπυκνωμένος πολιτικά χρόνος ώστε να μορφοποιήσουμε και να προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε».


«Ότι θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις όλων μας -και εμείς ούτως ή άλλως έχουμε δεσμευτεί για δημοσιονομική ισορροπία- αυτό είναι σίγουρο, από εκεί και πέρα το πώς θα μορφοποιηθεί αυτή η κατοχύρωση της δημοσιονομικής ισορροπίας είναι μια συζήτηση στην οποία εμείς φυσικά δεν μπαίνουμε γιατί ακόμη δεν υπάρχει πρόταση συγκεκριμένη», υπογράμμισε.


Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι «εμείς, αυτή τη δημοσιονομική ισορροπία ως χώρα την έχουμε κατορθώσει», επισημαίνοντας ότι «περιορίσαμε τα ελλείμματα με απίστευτους ρυθμούς κάνοντας συγχρόνως τις μεγάλες αλλαγές».


«Αυτό είναι που προσφέρουμε μέσα από τις προτάσεις μας στην ΕΕ», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «οι συζητήσεις που γίνονται προτού δούμε τις προτάσεις είναι θεωρητικές, να είστε σίγουροι ότι οι προτάσεις μας θα είναι προτάσεις σοβαρότητας, ευθύνης και ήδη έχουμε συμβάλει κατά πολύ στο να υπάρχει μια τέτοια κατεύθυνση και σε όλη την ΕΕ».


Κληθείς να σχολιάσει προτάσεις, όπως είναι η συνταξιοδότηση στα 67, που σύμφωνα και με διεθνή δημοσιεύματα φαίνεται να περιλαμβάνονται στο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα ακουστούν όλες οι προτάσεις, όλων των χωρών και πως «τίποτα δεν είναι τόσο απλό όπως παρουσιάζεται».


Η υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο η σημερινή κυβέρνηση με τη δράση της το διασφαλίζει, σημείωσε.


Ερωτηθείς εάν μπορεί η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι έχει τεθεί ξεκάθαρα ότι θέμα διαπραγμάτευσης για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού δεν μπήκε ποτέ, «δεν επιτρέψαμε να μπει» και πως η κυβέρνηση κατοχυρώνει το εισόδημα όπου και όσο μπορεί.


«Δεν υπάρχει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το ίδιο ισχύει για από εδώ και πέρα», τόνισε.


«Η ΝΔ καλά θα κάνει να πει τι ακριβώς έκανε ως κυβέρνηση, πόσο προάσπισε και κατοχύρωσε αυτούς τους μισθούς για τους οποίους σήμερα έρχεται και κόπτεται και πόσο κήνσορες ηθικής έχουν γίνει σήμερα κάποιοι από τη ΝΔ», συμπλήρωσε.


madata.gr
Ντίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου