'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

«Φρένο» στους εισαγγελείς από τον «Καβαλιέρε»

«Πόλεμο» με την ιταλική δικαιοσύνη φαίνεται να ετοιμάζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς δήλωσε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται...
...να προωθήσει άμεσα νόμο που θα περιορίζει την δυνατότητα των εισαγγελέων να δίνουν εντολές για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

«Νομίζω ότι όλοι σας, σηκώνοντας το τηλέφωνο πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθούν. Ουδείς έχει την βεβαιότητα ότι τα όσα λέει και διηγείται στην προσωπική του ζωή είναι ασφαλή και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, με ξεκάθαρη παραβίαση της προσωπικής ζωής. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει», επεσήμανε ο «Καβαλιέρε».


Κατέστησε επίσης σαφές ότι με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι εισαγγελικές παρακολουθήσεις του σταθερού και κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπονται μόνο για αδικήματα που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, την παιδεραστία, τις ανθρωποκτονίες και το οργανωμένο έγκλημα.


Ιταλοί σχολιαστές τονίζουν ότι το μέτρο αυτό συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέϊτ», από την στιγμή που οι δικαστικοί του Μιλάνου, από την αρχή του 2010, είχαν διατάξει την παρακολούθηση των τηλεφώνων αρκετών καλλονών, φίλων και συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού.


Σήμερα στο μεταξύ, το λεγόμενο «μωβ κίνημα» που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο με αίτημα την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, διαδήλωσε έξω από την βίλα του Άρκορε, με πανό και κύριο σύνθημα "Dimissioni subito" (Παραίτηση αμέσως).


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, από τη μεριά του, δήλωσε και πάλι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετή θητεία του, ενώ στενοί του συνεργάτες άφησαν να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να μετονομάσει το κόμμα του από "Λαός της Ελευθερίας", σε "Φόρτσα Ιτάλια" δηλαδή, στην ονομασία που είχε επιλέξει κατά την κάθοδό του στην πολιτική αρένα, το 1994.
zougla
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου