'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζει η απόσυρση των αυτοκινήτων

Ανοίγει ο δρόμος εντός της εβδομάδας, για περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μετά και την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελάς ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο που τέθηκε για πρώτη φορά στην κυκλοφορία πριν το 1999 μπορούν να το αποσύρουν και να κερδίσουν φόρους από την αγορά καινούριου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών. Η απόσυρση θα εφαρμοστεί 10 ημέρες από την έκδοση των σχετικών αποφάσεων και για αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν μέχρι 31.12.2011.


Ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε ότι η απόσυρση θα περιλάμβάνει τις εξής φάσεις:


Η πρώτη, είναι να πάει στις πιστοποιημένες εταιρίες αποσύρσεων, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στις ΔΟΥ και μετά στο Τελωνείο. "Είναι δύο τρεις ενέργειες που πρέπει να κάνει για να πάρει το πιστοποιητικό με βάση, το οποίο θα του μειώνεται κατά πολύ το τέλος της ταξινόμησης ή θα αφαιρείται τελείως, ανάλογα με αυτά που προβλέπει ο νόμος", επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών.


Το όφελος από το μέτρο της απόσυρσης


Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.


Αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.


Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.


Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.



Zougla
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου