'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σήκωσε τις μπάρες...

Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν χθες τα μέλη του κινήματος,

Η κινητοποίηση, σε κάποιες περιοχές, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και κορυφώθηκε στις 3 το απόγευμα.


Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων της χώρας και για το λόγο αυτό έγιναν προσυγκεντρώσεις, ενώ για την μετακίνηση των πολιτών επιστρατεύτηκαν λεωφορεία.


Από την επιτροπή αγώνα της περιοχής του Ωρωπού ο Στρατής Λουπάτατζης, που παραβρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «δεν διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια».


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Ωρωπού πληρώνουν κάθε χρόνο 1.500 με 1.700 ευρώ για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στις διώξεις σε μέλη του κινήματος είπε ότι αυτές είναι μεμονωμένες και δεν αφορά το σύνολο των πολιτών που δεν πληρώνουν τα διόδια.


«Όλα αυτά γίνονται για να μας εκφοβίζουν, εμείς περιμένουμε τις ομαδικές κλήσεις και είμαστε έτοιμοι να πάμε στα δικαστήρια, γιατί κι εμείς έχουμε καταγγείλει τις εταιρίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης», τόνισε.


Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος «Πολίτες της Δυτικής Αθήνας» Δημήτριος Ντάβος, που βρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλής, είπε ότι «δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα».


Αναφερόμενος στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια στην Αττική οδό σημείωσε ότι «αυτή συμμετείχε μ’ ένα μικρό ποσοστό στην κατασκευή της και με την σύμβαση παραχώρησης που έχει γίνει και τις συνεχείς αυξήσεις, θα βγάλει τρελά κέρδη. Δεν μιλάμε πια για ένα κίνημα που λέει "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", αλλά για ένα κίνημα που έχει ως σύνθημά του "δεν πληρώνομαι, δεν έχω να πληρώσω"».


Σε δράση, όμως, περνά και η κυβέρνηση προκειμένου να ανακόψει το «κίνημα ανυπακοής» τόσο στην καταβολή των διοδίων όσο και των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, το σχέδιο της κυβέρνησης θα ξεκινήσει, σε πρώτη φάση,από τα διόδια, όπου θα κάνουν την εμφάνιση τους εισαγγελείς προκειμένου να δίνουν το «πράσινο φως» στην αστυνομία να συλλαμβάνει όσους οδηγούς αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων.



real
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου