'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

80 χρόνια πίσω μας πάει η Τρόικα!

Περισσότερες και φθηνότερες απολύσεις αλλά και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικα κατά τη συνάντηση, που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνάντηση προσήλθαν πρώτοι οι αξιωματούχοι της τρόικα και μετά η κ. Κατσέλη και ο κ. Κουτρουμάνης, που βρίσκονταν στην κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό. 

Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής απαίτησαν περισσότερα συμβόλαια ορισμένου χρόνου στην αγορά εργασίας, που πρακτικά σημαίνει φθηνότερη εργασία και μείωση των αποζημιώσεων.

Η κ. Κατσέλη ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, προκειμένου να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις για τη σύσταση επιχειρησιακών σωματείων.

Εξάλλου η τρόικα συνέστησε να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια και αιτιολογίες για την ίδρυση κλαδικών σωματείων, που οδηγεί στην αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και ανοίγει το δρόμο για εργασιακές σχέσεις «λάστιχο».
Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία ενοποίησης των κλάδων υγείας των ταμείων, που όπως είπαν, πρέπει να προχωρήσει απαρέγκλιτα.
Το ενδιαφέρον τους προσέλκυσαν και οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας, για τις οποίες επίσης ζήτησαν ενημέρωση.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου