'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Να αποδοθούν ευθύνες ζητά η οικογένεια του νεκρού σκιέρ

Ευθύνες και ενόχους είναι αποφασισμένη να αναζητήσει η οικογένεια του 23χρονου σκιέρ από την Άρτα που έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.

Η οικογένεια του θύματος, σοκαρισμένη και συντετριμμένη φυσικά τελεί εν αναμονή του πορίσματος, αλλά και της ιατροδικαστικής έκθεσης, που θα ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεαρού σκιέρ.


Εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος, τονίζει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας του Χιονοδρομικού και σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως ήταν ο θανάσιμος τελικά, τραυματισμός του 23χρονου. Επιπλέον τονίζεται, ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού είναι πλημμελής και ότι γενικότερα δεν πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις ενώ παράλληλα η οικογένεια του θύματος αμφισβητεί και την νομιμότητα λειτουργίας του.


Αντίθετα από ότι κυκλοφόρησε τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, ότι ο 23χρονος ήταν αρχάριος και ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του να βρίσκεται στη «μπλε» πίστα, που δεν ενδείκνυται για αρχάριους, αποδεικνύεται, ότι το θύμα, γνώριζε αρκετά καλό σκι, ενώ την ίδια πίστα την είχε κατέβει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές, κατά τις επισκέψεις του στο Χιονοδρομικό τον περασμένο χειμώνα.


Πέρα από τις αντιδράσεις τις οικογένειας του νεαρού σκιέρ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές ανοιχτές επιστολές και έγγραφες αναφορές διαμαρτυρίας για τα μέτρα ασφαλείας, που υπάρχουν στο Χιονοδρομικό του Μετσόβου και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι σκιέρ που επιλέγουν να περάσουν κάποιες ώρες σε αυτό.


Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου