'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ευθύνες σε Τούρκους δημόσιους λειτουργούς για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Νέα έρευνα για το φόνο δημοσιογράφου ξεκίνησε η τουρκική εισαγγελία σε βάρος περίπου τριάντα δημοσίων λειτουργών, μεταξύ των οποίων ο πρώην κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Οι δημόσιοι λειτουργοί ερευνούνται για πιθανή αμέλεια στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας του Χραντ Ντινκ, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη μπροστά από τα γραφεία της δίγλωσσης τουρκο-αρμενικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Agos, την οποία διηύθυνε.
Δράστης ήταν ένας νεαρός εθνικιστής, η δίκη του οποίου και αυτή των 18 υπόπτων ως συνεργών του είναι σε εξέλιξη.
Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Φετιγέ Τσετίν δήλωσε στο περιθώριο μιας συνεδρίασης της δίκης ότι ένας εισαγγελέας απάντησε θετικά στο αίτημά της να αρχίσει χωριστή δικαστική έρευνα.
Αυτή θα έχει στόχο κυρίως τον πρώην κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ, τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Τζελαλετίν Τσεράχ και τον Ραμαζάν Ακιουρέκ, τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας της Τραπεζούντας (βορειοανατολική Τουρκία), απ' όπου προέρχονταν οι ύποπτοι ως δράστες της δολοφονίας, δήλωσε η Τσετίν.
Κίνητρο για να αρχίσει η έρευνα αποτέλεσε η καταδίκη, το Σεπτέμβριο, της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκρινε πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας απέτυχαν να προστατεύσουν τον αρμενικής καταγωγής τούρκο δημοσιογράφο, τον οποίο μισούσαν οι εθνικιστικοί κύκλοι, διευκρίνισε η δικηγόρος.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου