'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τα καρτέλ πίσω από την απαγωγή...

Άγνωστοι, που οι αρχές υποψιάζονται ότι είναι εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών, απήγαγαν σήμερα τέσσερις Μεξικάνους δημοσιογράφους που κάλυπταν θέματα σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε μια προσπάθεια να «φιμώσουν» τα ΜΜΕ, μετέδωσε μεξικανικός ειδησεογραφικός όμιλος χθες Τετάρτη.

Η εφημερίδα «Milenio» και ο ομώνυμος τηλεοπτικός σταθμός ανέφεραν ότι ένας εικονολήπτης του συγκεκριμένου ομίλου και άλλοι τρεις δημοσιογράφοι απήχθησαν την Δευτέρα, ενώ κάλυπταν το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε σε φυλακή στη βόρεια πολιτεία Ντουράνγκο--όπου φυλακισμένοι φέρονται να απελευθερώνονταν για να δράσουν ως εκτελεστές τις νύχτες με τη συνενοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Δυο εικονολήπτες του Μεξικανικού δικτύου Televisa είναι ανάμεσα στους απαχθέντες, ανέφερε η Milenio. Το δίκτυο Televisa και οι αρχές στην πολιτεία Ντουράνγκο απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

«Kρατούνται από το οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε η Μιλένιο, αναφερόμενη στους δημοσιογράφους, στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο.

Ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, καθώς και ανάμεσα στις συμμορίες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχει στοιχίσει πάνω από 26.000 ζωές από τα τέλη του 2006, θορυβώντας τις αρχές των ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις εναντίον των ΜΜΕ έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς συμμορίες προσπαθούν να κατατρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους που μεταδίδουν πληροφορίες για την δράση τους.

Από το 2006 τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ. Το Μεξικό είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, σύμφωνα με την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση «Committee to Protect Journalists».


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου