'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Και επισήμως παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Επικυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία που παγώνει τις αυξήσεις για έναν χρόνο στον ιδιωτικό τομέα, μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ενώ μετά τον χρόνο αυτό, για δύο χρόνια οι αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς θα περιοριστούν στα επίπεδα μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού.

Η τροπολογία, που ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, στην ουσία καταργεί το ρόλο του ΟΜΕΔ, αφού πλέον δεν θα έχει δυνατότητα ελέγχου των αυξήσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε παρ' όλα αυτά, πως δεν καταργείται ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν την τροπολογία:

“Κατά κανέναν τρόπο <η τροπολογία> δεν καταργεί τον ΟΜΕΔ, ούτε βεβαίως τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά λέει πως, όταν η χώρα είναι σε αυτήν την δημοσιονομική κατάσταση και οι κοινωνικοί φορείς έχουν πάρει κάποιες εξαιρετικά υπεύθυνες αποφάσεις, ουδείς δικαιούται να φεύγει απ’ αυτές”.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

«Το 1,2% των αυξήσεων θα καταβαραθρώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας;», ρώτησε ο Κώστας Μαρκόπουλος της ΝΔ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να απαλλάξει τους εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής αυξήσεων, σε αντιστάθμισμα για τους έμμεσους φόρους και την έκτακτη εισφορά που κατέβαλαν.

«Το νομοθέτημα μας παραπέμπει στην αλήστου μνήμης εποχή Ζαγοριανάκου», σχολίασε ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ. «Εδώ αποφασίζουμε, διατάσσουμε και απαγορεύουμε να υπάρχουν αυξήσεις για την εργατική τάξη, όταν ο πληθωρισμός ανεβαίνει στο 6%. Πόση είναι η διαφορά των απαγορεύσεων;».

«Δεν καταργείτε τοις πράγμασι την διαιτητική διαδικασία, όταν νομοθετείτε για το πώς θα βγαίνουν οι διαιτητικές αποφάσεις; Ας πούμε καλύτερα, ότι καταργείται η διαδικασία», σημείωσε ο Θανάσης Πλεύρης του ΛΑΟΣ.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρατήρησε πως «Δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει και με την τροπολογία, πλήττεται η ίδια η Δημοκρατία».


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου