'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αιώνιος φοιτητής !

Με δόλωμα τη «φιλία» του, ένας 28χρονος Αθηναίος προσέγγιζε διάφορους Ρεθυμνιώτες και με την επικοινωνιακή του δεινότητα κατάφερνε να τους εμπνέει εμπιστοσύνη μέχρι του σημείου εκείνοι να τον βάζουν στα σπίτια τους, να τον φιλοξενούν και κείνος στη συνέχεια τους έκλεβε.

Χθες το πρωί, η αστυνομία έβαλε τέλος στην «κοινωνική του δραστηριότητα» αφού άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας τον συνέλαβαν ύστερα από «παγίδα» που του έστησαν σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια σπιτιού στην Καλλιθέα, φίλη του δράστη.

Ο 28χρονος, που άλλοτε εμφανιζόταν ωςδημοσιογράφος άλλοτε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, άλλοτε ως διοργανωτής επιδείξεων μόδας ή ακόμα και ως μοντέλο, επεδίωκε «υψηλές γνωριμίες», κυρίως με επιχειρηματίες της πόλης. Τελικά, δεν ήταν παρά ένας «αιώνιος φοιτητής» που φοιτούσε στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ρεθύμνου και μάλιστα, έκανε την πρακτική του εκπαίδευση στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου. Τελικά, η παροχή των δικών του κοινωνικών υπηρεσιών απείχαν μακράν του αντικειμένου για το οποίο εκπαιδευόταν.
Κοινωνικός, προσηνής και εύχαρις, πάντα καλοντυμένος, όπως τον περιγράφουν όσοι τον γνωρίζουν, έπειθε εύκολα τα μελλοντικά θύματα του για τις καλές προθέσεις του απέναντι τους και γρήγορα τους ενέπνεε εμπιστοσύνη. Κάποιοι Ρεθυμνιώτες δεν δίστασαν, στο πλαίσιο της φιλίας, να του ανοίξουν τα σπίτια τους και κείνος να τους κάνει επισκέψεις.
Ο 28χρονος όπως φάνηκε εκ των υστέρων, είχε άλλα στο μυαλό του, πέραν της φιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με κάποιο τρόπο και εφόσον πλέον άνετα έμπαινε στα σπίτια «φίλων» αλλά και στις επιχειρήσεις τους, έβγαζε αντικλείδια και σε χρόνους που γνώριζε ότι θα απουσιάζουν, το έπαιζε σπιτονοικοκύρης.
Με το κλειδί που είχε, άνοιγε το σπίτι του εκάστοτε φίλου ή την επιχείρηση του, αναζητούσε χρήματα, ξάφριζε ό,τι έβρισκε και σαν κύριος ξανακλείδωνε και έφευγε.
Τα θύματα του 28χρονου δεν μπορούσαν να υποψιαστούν ότι ο δράστης μπορεί να είναι ο ευγενικός και κοινωνικός νεαρός φίλος τους. Κατήγγειλαν τις κλοπές, βεβαίωναν τους αστυνομικούς ότι δεν υπήρχε παραβίαση πόρτας ή παραθύρου αλλά στο νου τους δεν φαντάζονταν ότι ο φιλοξενούμενος τους διέπραττε τις κλοπές πολύ δε περισσότερο που δήθεν συνέπασχε μαζί τους όταν μάθαινε για το πάθημα τους.
Κάποιες περίεργες συμπτώσεις όμως, φαίνεται πως υποψίασαν πρόσφατα ένα από τα θύματα του. Φίλη του 28χρονου που είχε πέσει στο πρόσφατο παρελθόν «θύμα» κλοπής στο σπίτι της, εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς τις υποψίες της για τον νεαρό και κατόπιν συνεννόησης της με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου του έστησαν παγίδα.
Την Τρίτη το απόγευμα προσχεδίασε την απουσία της από το σπίτι της, όπως και των άλλων μελών της οικογένειας της, γεγονός που φρόντισαν να μάθει ο 28χρονος. Ωστόσο, με τη βοήθεια της αστυνομίας τοποθετήθηκε στο σπίτι ένα «άγρυπνο μάτι», μικροκάμερα που κατέγραφε τα πάντα.
Ο νεαρός φοιτητής, σίγουρος ότι δεν τον βλέπει κανείς, επισκέφθηκε την κατοικία των φίλων του, άνοιξε με το αντικλείδι που είχε στην κατοχή του και άρχισε να αναζητά χρήματα. Βρήκε 200 ευρώ, που η ιδιοκτήτρια είχε αφήσει σε εμφανές σημείο, τα έβαλε στην τσέπη του ενώ από μια γυναικεία τσάντα που έψαξε, αφαίρεσε 50 ευρώ ακόμα.
Αδιάψευστος μάρτυρας της παράνομης πράξης του 28χρονου ήταν η τοποθετημένη κρυφή κάμερα στο σπίτι που διέπραξε την κλοπή, το υλικό της οποίας επεξεργάστηκε η αστυνομία. Χθες το πρωί, ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.
Μπορεί η προχθεσινή «επιχείρηση» του 28χρονου να μην στέφθηκε με επιτυχία ωστόσο από την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια από δυο ακόμα «φίλους» του Ρεθυμνιώτες, είτε από τα σπίτια τους είτε από τα καταστήματα τους, συνολικό ποσόν 60.000 ευρώ.

Πηγή: rethnea.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου