'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Sex ακόμη και στα 80... !

Αν προσδοκάτε να βάζετε «φωτιά» στο κρεβάτι σας ακόμα κι όταν πατήσετε τα ογδόντα, τότε ποντάρετε από τώρα στη συστηματική άσκηση. Νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι διατηρούνται σωματικά δραστήριοι και υγιείς εκδηλώνουν σεξουαλικό ενδιαφέρον ακόμα και στις πιο προχωρημένες ηλικίες, ενώ αντιθέτως όσοι γίνονται έρμαια της καθιστικής ζωής βγαίνουν από τη σεξουαλική αρένα είκοσι χρόνια νωρίτερα!

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, που εξέτασαν τη σεξουαλική ζωή 6.000 αντρών και γυναικών ηλικίας 25 έως 85 ετών, διαπίστωσαν ότι όσοι διατηρούνταν σε καλή φόρμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να απολαμβάνουν συχνό σεξ -μία ή περισσότερες φορές τη βδομάδα- ενώ ανέφεραν και καλύτερη ποιότητα στις ερωτικές επαφές τους. Σε γενικές γραμμές διαπιστώθηκε ότι οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ στις προχωρημένες ηλικίες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζονται να το...
απολαμβάνουν και περισσότερο.
Την ίδια στιγμή, μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «British Medical Journal» έδειξε ότι παράταση στη διάρκεια της σεξουαλικής ζωής έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια το βελτιωμένο σύστημα υγείας και τα φαρμακευτικά βοηθήματα, όπως το περίφημο Viagra. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι η πρόοδος της επιστήμης έχει εξασφαλίσει τη σημερινή εποχή υγιή σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι την ηλικία των 65 ετών (ενώ παλιότερα θεωρούταν εξασφαλισμένη μέχρι την ηλικία των 55 ετών). Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι σεξουαλικά ενεργό παρουσιάστηκε και το 40% των ατόμων ηλικίας 75 έως 85 ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια νέα έρευνα σε σχέση με τις ερωτικές προτιμήσεις των αντρών όταν αυτοί βρίσκονται υπό συνθήκες στρες. Οπως παρατήρησαν Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τρίερ, που μελέτησαν την ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης, τα γούστα των αντρών αλλάζουν όταν είναι στρεσαρισμένοι. Ενώ δηλαδή συνήθως έλκονται από γυναίκες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου με τα δικά τους, υπό συνθήκες στρες διευρύνονται οι προτιμήσεις τους.

της Αφροδίτης Ραυτοπούλου
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://antidimos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου