'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τζέλ καταργεί τα σφραγίσματα;

Ενα τζελ το οποίο βοηθά στην «αναγέννηση» των δοντιών που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας τερηδόνας,πιστεύουν οι επιστήμονες οτι θα βάλει τέλος στην ανάγκη για σφραγίσματα.

Το νέο τζελ το οποίο παρασκευάζεται στη Γαλλία προκαλεί τον πολλαπλασιασμό ενός είδους κυττάρων που είναι... υπεύθυνα για την ανάπτυξη οδοντικού ιστού. Το τζελ έχει ως βάση του μια ορμόνη, τη μελανινοτρόπο ορμόνη (ΜSΗ), η οποία παράγεται και από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι ήδη γνωστό ότι παίζει μεγάλο ρόλο στον προσδιορισμό του χρώματος του δέρματος, ωστόσο πρόσφατες μελέτες μαρτυρούν ότι η ΜSΗ παίζει σημαντικό ρόλο και στην αναγέννηση των οστών.Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «ΑCS Νano» της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών, το τζελ οδήγησε σε ...

ανάπτυξη νέων κυττάρων και βοήθησε στο να «κλειδώσουν» τα κύτταρα μεταξύ τους. Σε δεύτερο πείραμά τους οι γάλλοι επιστήμονες εφήρμοσαν το τζελ στα δόντια ποντικών τα οποία είχαν υποστεί φθορά λόγω τερηδόνας. Οπως είδαν, μέσα σε έναν μόλις μήνα οι κοιλότητες που είχε προκαλέσει η τερηδόνα στα δόντια εξαφανίστηκαν, γεγονός που μαρτυρεί ότι το νέο τζελ ίσως βάλει τέλος στα σφραγίσματα και στον οδοντιατρικό τροχό.


http://press-argolida.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου