'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ...ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ...


Ολόκληρες περιοχές του Πακιστάν είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας που έχουν πλήξει 15 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σε μία κρίση αντίστοιχη με εκείνη που προκάλεσε ο σεισμός του 2005 στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ.

                                                                                
Ολόκληρη η περιοχή της κοιλάδας του Σουάτ , όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις του Πακιστάν διεξήγαγαν τον περασμένο χρόνο μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των ταλιμπάν, είναι απομονωμένη, όπως και η περιοχή του Πουντζάμπ και της επαρχίας Σιντ, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ο οποίος έχει επικριθεί για την απουσία του από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη χώρα, αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το επίπεδο των αναγκών στις πληγείσες περιοχές είναι αντίστοιχο με αυτό που γνώρισε το Πακιστάν έπειτα από τον σεισμό του 2005 (73.000 νεκροί και 3,5 εκατομμύρια άστεγοι).

Το επίπεδο της βοήθειας πρέπει να "αυξηθεί μαζικά" , δήλωσε ο Μάρτιν Μογκουάντζα, συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια προς το Πακιστάν. "Χρειάζονται καταλύματα, πλαστικές δεξαμενές, προμήθειες. Τα αποθέματα πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως προς τις πληγείσες περιοχές", είπε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 500.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στο Πουντζάμπ, όπου έχουν καταστραφεί 7.000.000 στρέμματα γης, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η καταστροφή στην επαρχία του Χιμπέρ Παχτούνχουα, όπου σύμφωνα με τις αρχές, 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 213 αγνοούνται. Αν και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει μείωση των βροχοπτώσεων, οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Η πακιστανική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών υπολογίζει στα 12 εκατομμύρια τους πλημμυροπαθείς στις περιοχές του Πουντζάμπ και του Χιμπέρ Παχτούνχουα, ενώ στα τρία εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των πλημμυροπαθών στο Σιντ. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1.600 έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, ενώ οι κατολισθήσεις του Σαββάτου στην επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν επιβάρυναν τον απολογισμό των νεκρών.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ   ΦΩΤΟ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ......




ΚΛΙΚ   ΣΤΙΣ  ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ





 ΠΗΓΗ:     http://prezatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου