'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα επιχειρεί να μάθει ένα ρομπότ

Τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα επιχειρεί να μάθει ένα ρομπότ, καθώς οι ερευνητές έχουν πεισμώσει που η ανθρώπινη δύναμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να μάθει όσα κρύβει εδώ και περίπου 4.500 χρόνια η πυραμίδα στη Γκίζα της Αιγύπτου!


Η εντυπωσιακή Πυραμίδα, ένα από τα θαύματα του κόσμου, φιλοξενεί στο εσωτερικό της ...
δύο μεγάλους θαλάμους, ένα για το βασιλιά και ένα για τη βασίλισσα. Δύο φρεάτια ξεκινούν από την αίθουσα του βασιλιά και, υπό γωνία 45 μοιρών, κατευθύνονται στο εξωτερικό της πυραμίδας.


Ομοίως, από την αίθουσα της βασίλισσας ξεκινούν άλλα δύο φρεάτια που ανακαλύφθηκαν το 1872 και τα οποία δεν οδηγούν στο εξωτερικό της πυραμίδας. Κανείς δεν ξέρει γιατί φτιάχτηκαν και πού οδηγούν.


Στο παρελθόν, δύο ρομποτικές κάμερες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δύο πόρτες που κρατούν φυλαγμένα τα μυστικά του Φαραώ.


«Η δεύτερη πόρτα είναι διαφορετική από την πρώτη. Δείχνει σαν να καλύπτει κάτι», δήλωσε ο δρ Ζαχί Χαουάς, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ο οποίος ανέλαβε και επικεφαλής της νέας ρομποτικής αποστολής.


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λιντς ολοκληρώνουν την κατασκευή ενός ρομπότ που φιλοδοξούν ότι θα ξεπεράσει τις μυστηριώδεις πόρτες. Η κατασκευή του, υπό τον δρα Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Λιντς, έχει διαρκέσει ήδη πέντε χρόνια.


Το σχέδιο έχει ονομαστεί «Ντζεντί» από το όνομα του μάγου τον οποίο ο Χέοπας συμβουλεύτηκε πριν κατασκευάσει την πυραμίδα και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους!


ΠΗΓΗ:    http://rokakias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου