'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αγόρια που βλέπουν πορνό είναι πιθανότερο να παρενοχλήσουν τα κορίτσια !!!!!!!!!!!

Τα αγόρια που εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό είναι πιθανότερο να εμπλακούν σε ευκαιριακό σεξ και λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν επιτυχημένες σχέσεις όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 12 χώρες.

 Στην έρευνα, επίσης, βρέθηκε πως τα νεαρά αγόρια που βλέπουν πορνό έχουν την τάση περισσότερο να πιστεύουν πως δεν είναι κακό να «βάζουν κάτω» με το ζόρι μια κοπέλα ή να την παρενοχλούν σεξουαλικά...

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία από όλο τον κόσμο που λένε πως η πορνογραφία έχει αρνητικές συνέπειες στα άτομα και τις κοινωνίες, αφού γνωρίζουμε πως διαμορφώνει... τη σεξουαλική γνώση. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν πως αυτό είναι καλό.


Όμως, η πορνογραφία είναι πολύ κακός σεξουαλικός παιδαγωγός, γιατί δείχνει το σεξ με μη ρεαλιστικό τρόπο και δεν προβάλλει την οικειότητα, την αγάπη, την επαφή και τον ρομαντισμό, ενώ συχνά είναι πολύ πωρωμένη και επιθετική στις απεικονίσεις των γυναικών. Δεν σημαίνει, βέβαια, πως κάθε νέος άνθρωπος θα πάει να βιάσει κάποιον άλλον/άλλη, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες αυτό να συμβεί.


Αντίστοιχη έρευνα στη Βρετανία αναφέρει πως το 60% των αγοριών κάτω των 16 ετών έχει εκτεθεί σε πορνογραφία, ακουσίως ή εκουσίως. Η μέση ηλικία στην οποία πρωτοείδαν πορνογραφία έχει «πέσει» στα 11 από τα 15 σε λιγότερο από μία δεκαετία, ενώ η μέση χρονική διάρκεια που παρακολουθούν πορνογραφία στο Internet είναι 90 λεπτά την εβδομάδα.


Για την εν λόγω έρευνα, οι ερευνητές ανέφεραν πως είχαν μια περίπτωση στο Δυτικό Λονδίνο ενός αγοριού το οποίο στην πρώτη δημοτικού έφερνε φωτογραφίες στο σχολείο και τις αναπαριστούσε στο διάλειμμα… Όταν επισκέφθηκαν το σπίτι του, ο πατέρας «κατέβαζε» το υλικό και υπήρχε παντού σε όλο το σπίτι.


Σαφώς και δεν επιχειρηματολογούμε για να απαγορευθεί υλικό τέτοιου τύπου, αλλά για να βρεθούν καλύτεροι τρόποι ώστε να καθίσταται δυσκολότερο για τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σ' αυτό. Είναι τέτοια η διεθνής διασπορά της πορνογραφίας στο Διαδίκτυο που οι νέοι στην Ασία και τις αφρικανικές χώρες βλέπουν τις λευκές ξανθές γυναίκες στην οθόνη κι έπειτα κοιτούν τις τουρίστριες σαν αντικείμενα του σεξ.


Εισερχόμαστε σε μία περίοδο ηθικού πανικού κι αυτό είναι ένα μέρος του. Τα παιδιά δεν διαπαιδαγωγούνται σεξουαλικά στο σπίτι και το σεξουαλικό υλικό στο Internet μπορεί ακόμα και να τα βοηθήσει στη διαπαιδαγώγησή τους.


Το Internet είναι ένας τρόπος να είναι κανείς εξαρτημένος από το σεξ, αλλά δεν είναι αυτό που προκαλεί την εξάρτηση. Αυτό που την προκαλεί είναι η σχέση του παιδιού με τους γονείς και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα παιδιά αυτά έχουν στερηθεί ποικιλοτρόπως τη μητέρα τους.


Τα παιδιά δεν βλέπουν πορνογραφία για ικανοποίηση, αλλά το κάνουν γιατί βαριούνται και γιατί δεν έχουν επιτήρηση. Συχνά, όταν τα παιδιά βλέπουν πιο ακραίο πορνογραφικό υλικό, το κάνουν για «μαγκιά», για να γελάσουν και να πουν πόσο αηδιαστικό ήταν, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν πως αυτό ασυνείδητα καταγράφεται και μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μετέπειτα ψυχοσεξουαλική τους ανάπτυξη. Αυτό, βέβαια, δεν οφείλουν να το γνωρίζουν τα παιδιά και να είναι μέλημά τους, αλλά οι γονείς τους.


thenewsbus
http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου