'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το Αγνωστο Δράμα και ο Θάνατος του Μεγάλου Σωτήρη Μουστάκα.......

Ο Σωτήρης Μουστάκας
(17 Σεπτ. 1940, Λεμεσός Κύπρου - 4 Ιουν. 2007, Αθήνα)
υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες κωμικούς ηθοποιούς της εποχής του, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση.Καταγόταν από το χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί ...

....πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια).
Ολοι γνωρίζουμε το πόσο καταπληκτικός Ηθοποιός ήταν ο Μουστάκας. Επαιξε σε δεκάδες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και πολλές θεατρικές παραστάσεις.Ηταν μάλιστα απο τους Λίγους Ελληνες που παραλίγο να κερδίσει το Βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του στην Ταινία Zorba the Greek το 1964 οπου ερμήνευε τον χαζό του Χωριού.Αυτη η Ερμηνεία του στην Θρυλική ταινία Zorba the Greek με τον Anthony Quinn, ήταν αυτή τελικά που τον καθιέρωσε.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια της ζωή του έπασχε από καρκίνο.
Απεβίωσε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2007, σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από έκτακτη εισαγωγή λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια θεατρικής πρόβας.
Τελευταία του επιθυμία ήταν, να σκεπαστεί η σορός του με τη γαλανόλευκη σημαία.


ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΡΑΜΑ

Το 1973 γνώρισε και την γυναίκα της Ζωής του την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου, την οποία παντρεύτηκε και έκαναν μια κόρη, την Αλεξία.Εμειναν μαζί αχώριστοι για 40 ολόκληρα χρόνια.Τα τελευταία χρόνια ομως η Μαρία Μπονέλου επασχε απο άνοια μια πολύ Θλιβερή αρρώστια οπου ο αρρωστος ζεί στην ουσία στον δικό του κόσμο μήν μπορώντας να αναγνωρίσει το περιβάλον του .Ο Σωτύρης Μουστάκας ομως δεν εφυγε ποτέ απο κοντά της και παντα την Φρόντιζε.
Τελικά 3 μήνες μετά τον θάνατο του Μουστάκα, η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού, Μαρία Μπονέλου, απεβίωσε στις 30 Αυγούστου. Κηδεύτηκε 1η Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου, δημοσία δαπάνη.
Μια αγάπη που κράτησε για πάντα , ένα ζευγάρι από τα πιο αγαπημένα στη σκηνή και στη ζωή, χαμηλών τόνων , που ποτέ δεν έδωσαν λαβή για την προσωπική τους ζωή.


http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου