'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Tι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, απασχόλησε όπως ήταν φυσικό τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διατήρησε τη θέση του (Pics).

Εκτενή ήταν τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για τον χθεσινοβραδινό ανασχηματισμό.
Σε τρία κομβικά σημεία στέκονται οι ξένοι ανταποκριτές. Πρώτον στην  ανάγκη για επιτάχυνση της ανάπτυξης. Δεύτερον  στη διατήρηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και την ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου και τρίτον στην επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Όπως τονίζει το BBC o  Γιώργου Παπακωνσταντίνου "επιβίωσε" στο υπουργείο  Οικονομικών , από τον σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι υπουργοί ανάπτυξης, εργασίας και  υγείας αντικαταστάθηκαν. Πολλά μέλη του κόμματος που υπηρέτησαν στις προηγούμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις έχουν  τεθεί εκ νέου στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρει το BBC.


 Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του  Reuters "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προχώρησε σε ανασχηματισμό, διατηρώντας τη δημοσιονομική πορεία". Το πρακτορείο κάνει  λόγο για αλλαγές που δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πολιτική της περικοπής δαπανών αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέμεινε στη θέση του.


 Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται στην ανάγκη για επιτάχυνσης της ανάκαμψης ενώ κάνει ειδική αναφορά  στην τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη ως υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Επενδύσεις, την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας και την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. Γίνεται, τέλος, μνεία στην επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία αποδίδει σε πιέσεις που άσκησε το "ισχυρό εφοπλιστικό λόμπι" στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.


 H Wall street Journal αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έκανε σαρωτικές αλλαγές στη Κυβέρνηση 11 μήνες μετά την νίκη του κόμματός του στις εκλογές. "Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει στις υπηρεσίες του τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρά το γεγονός της  επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας" αναφέρει η εφημερίδα.


Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις εκλογές  ο κ. Παπανδρέου αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το κυβερνητικό έργο στα  υπουργεία που ασχολούνται με την οικονομική ανάπτυξη και των χρόνιων προβλημάτων όπως η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση τονίζουν οι Financial Times.


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde επισημαίνει πως "η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παρέλαβε τη χώρα στα πρόθυρα χρεωκοπίας, σήμερα, ένα χρόνο αργότερα ο πρωθυπουργός προχωρά σε ανασχηματισμό, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών του επιτελείου του από 36 σε 48". Επίσης, γίνεται λόγος για το δύσκολο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος στην οικονομία.     


 Το Bloomberg αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ανασχηματισμός έλαβε χώρα λίγο πριν τις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της λαϊκής δυσαρέσκειας καθώς τα εισοδήματα μειώνονται και ο πληθωρισμός αυξάνεται.    



ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου