'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αναπροσαρμογή διοδίων και νέοι σταθμοί .....

Νέοι σταθμοί διοδίων αλλά και νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς που διέρχονται από τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή» αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ακόμα δύο σταθμοί, ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο θα πάρουν «πράσινο φως» από το υπουργείο Υποδομών μέσα στους επόμενους μήνες. 

Πιο άμεσες θα είναι οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η καλοκαιρινή «ανακωχή» στο μέτωπο των διοδίων ήταν μικρής διάρκειας, αφού στο προσεχές διάστημα το τοπίο στους εθνικούς οδικούς άξονες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά και στην Εγνατία Οδό, πρόκειται να αλλάξει και πάλι.

Εγνατία. Το καλοκαίρι τοποθετούσε χρονικά ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας την έναρξη λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό. Το καλοκαίρι παρήλθε, ωστόσο η τελική ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε στα τέλη Μαΐου ο υπουργός, τα διόδια Μαλγάρων θα αυξάνονταν σε 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα (προκειμένου να χρηματοδοτήσουν... το κλείσιμο των διοδίων Αιγινίου), ενώ ανάλογη θα ήταν και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης. 

Για την υπόλοιπη Εγνατία θα ίσχυε προσωρινά -για διάστημα δύο ετών- το σύστημα της «βινιέτας»: η είσοδος στην Εγνατία με καταβολή εισιτηρίου ημερήσιου, εβδομαδιαίου ή άλλου), ασχέτως με τα διανυόμενα χιλιόμετρα, ωστόσο το ύψος του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου