'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Προφυλάκιση για την απαγωγή του καθηγητή

Την προφυλάκιση των δύο βασικών υπόπτων για την υπόθεση απαγωγής του 50χρονου καθηγητή, που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, στην Κρήτη,  αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας Ρεθύμνου.

 Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους, ο 40χρονος αδελφός, της αγνοούμενης,  Αγγελικής Σταυρουλάκη και ο 37χρονος ξάδελφος του.  Ο 40χρονος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει την απαγωγή καθώς πίστευε πως ο καθηγητής γνώριζε πού βρίσκεται η 20χρονη αδελφή του, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τις 18 Φεβρουαρίου.

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενες για την ίδια υπόθεση, αφού κατέβαλαν χρηματική εγγύηση 6.000 ευρώ η καθεμία, ενώ τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Ίδια ήταν η απόφαση και για τον έναν εκ των δύο ιδιοκτητών των αντλιοστασίων στα οποία κρατούσαν τον καθηγητή, καθώς για τη μεταφορά του καθηγητή χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητό του, ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος, υποστήριξε στην κατάθεσή του, ότι άρχισε να πιστεύει πως ο καθηγητής μπορεί να γνώριζε πού βρίσκεται η αδελφή του όταν του είπε πως κάποτε, είχε γνωρίσει στο Λασίθι μια κοπέλα και επειδή αισθανόταν καταπίεση την είχε βοηθήσει να φύγει από το σπίτι της. Πρόσθεσε ότι θεώρησε περίεργο το γεγονός πως ξαφνικά, σταμάτησαν οι επαφές που είχαν μετά την εξαφάνιση της Αγγελικής, αν και ο καθηγητής ανέφερε πως αυτό οφείλεται σε προσωπικά προβλήματα που σχετίζονταν με θέματα υγείας.

Ο καθηγητής του Μάντσεστερ, από την πλευρά του,  είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια το μαρτύριο, που όπως λέει, πέρασε στα χέρια των απαγωγέων. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του , τον έδερναν με λοστούς και τον υπέβαλαν σε εικονικές εκτελέσεις ζητώντας του να αποκαλύψει που βρίσκεται η 20χρονη κοπέλα. Όταν εκείνος απαντούσε ότι δεν ξέρει κάτι για την εξαφάνιση της, του έβαζαν ένα πιστόλι στον κρόταφο, μετρούσαν αντίστροφα και πατούσαν την σκανδάλη. Τότε μόνο  αποδεικνύονταν ότι το όπλο ήταν άδειο.

Από την κατάθεση του 40χρονου αδελφού της κοπέλας, λύση βρίσκει και το μυστήριο με τον γιατρό, ο οποίος  περιποιήθηκε το βαθύ τραύμα που προκάλεσε στο χέρι του ο ίδιος καθηγητής, χρησιμοποιώντας μια κονσέρβα κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Ο 50χρονος είχε καταθέσει πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας με μία κονσέρβα τις φλέβες του και γράφοντας με το αίμα του στον τοίχο «αθώος»! Πρώτα είχε πιεί ένα μπουκάλι αεροζόλ για να ζαλιστεί. Ο ίδιος είχε πει ότι  οι απαγωγείς βλέποντάς τον πανικοβλήθηκαν και έφεραν γιατρό, οοποίος του έκανε ράμματα, χωρίς αναισθητικό, ενώ δενείχε δει ποιος ήταν, καθώς είχε καλυμμένα τα μάτια του.

Ο κατηγορούμενος αδελφός της αγνοούμενης ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, προσκομίζοντας και απόδειξη φαρμακείου με την αγορά των απαραίτητων υλικών, ότι ο ίδιος περιποιήθηκε το τραύμα, καθώς όταν υπηρετούσε στον Στρατό και ειδικότερα κατά την εκπαίδευσή του σε ανορθόδοξο πόλεμο είχε μάθει για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τέτοιες περιπτώσεις. Παράλληλα παρέδωσε και αποδείξεις στις οποίες αναγράφονταν φάρμακα τα οποία είχαν αγοράσει για τον καθηγητή προκειμένου να τα λαμβάνει κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, ενώ ο καθηγητής δεν κατέθεσε μηνύσεις εναντίον των απαγωγέων του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα αναμένεται να μεταφερθούν οι υπολογιστές του 50χρονου για να εξεταστούν για το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχε με την 20χρονη προτού εκείνη εξαφανιστεί, ενώ έρευνα διεξήχθη και στο σπίτι του καθηγητή στο Μάντσεστερ από τη βρετανική Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι.

Ο ανακριτής φέρεται να  χαρακτήρισε πρωτότυπη την υπόθεση καθώς δεν υπήρχε εγκληματικό κίνητρο στην απαγωγή και σκοπός ήταν απλώς να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την τύχη της Αγγελικής. 

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου