'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Προς ενιαίο φόρο στο πετρέλαιο...

Τρία σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να αποφευχθεί η μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο συμβούλιο του Ecofin. Κερδίζει έδαφος η εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Το Ecofin έδωσε σήμερα και τυπικά την έγκρισή του στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, στα πλαίσια του Μνημονίου. Η Ελλάδα θα λάβει στα μέσα Σεπτέμβρη άλλα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών εκπροσώπησε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού χαιρέτισε τις πρόσφατες θετικές για την πρόοδό της δηλώσεις διεθνών παραγόντων, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.
Όσον αφορά την υστέρηση που έχει παρατηρηθεί στα κρατικά έσοδα κατά το τρέχον έτους ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρεις εναλλακτικές, ώστε να μην προχωρήσει σε μετάταξη μιας σειράς προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%:
* Εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
*Αύξηση 1% ή 2% στον συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα που σήμερα βρίσκονται στο 11%
*Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταπολεμηθεί και το λαθρεμπόριο.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος και από στελέχη της τρόϊκας, θα επισκεφθεί της Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία όπου θα έχει επαφές με διεθνείς επενδυτές στους οποίους θα εξηγήσει τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την ανόρθωση της οικονομίας της.
Εξάλλου, τo Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ αποφάσισε σήμερα ότι από το 2011 τα κράτη μέλη, κατά το πρώτο εξάμηνο του κάθε έτους, θα θέτουν υπό την κρίση της ΕΕ τα σχέδια των κρατικών προϋπολογισμών του ερχόμενου έτους και στη συνέχεια, εφόσον τα σχέδια αυτά υιοθετούνται, θα τίθενται προς έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.
Από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή διευκρινίζοντας ότι με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που υιοθέτησε η Ελλάδα τον Ιούλιο οι βασικές αρχές του κρατικού προϋπολογισμού κάθε έτους θα χαράσσονται κατά το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου