'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η γη θέλει 100.000 χρόνια για να συνέλθει ..!!!

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πώς έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής θα συζητήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε ένα συνέδριο Γεωλογίας στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το πλούσιο γεωλογικό παρελθόν του πλανήτη, όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, ήπειροι που διαβρώθηκαν, οροσειρές που αναδύθηκαν, είχε ως αποτέλεσμα η Γη να γνωρίσει πολλές κλιματικές αλλαγές.
 
Ο καθηγητής Jim Zachos από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι πριν 55 εκατομμύρια χρόνια οι ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβαιναν, ήταν η αιτία να απελευθερωθούν 4.500 γιγατόνοι αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά 6 βαθμούς Κελσίου. Οι επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στα οικοσυστήματα ήταν μεγάλες, καθώς τα πρώτα θηλαστικά αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλίματος. Κάποια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, ενώ άλλα δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν.
Ο καθηγητής επισημαίνει ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, περίπου 5.000 γιγατόνοι αναμένεται να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα τους επόμενους αιώνες με αποτελέσματα καταστροφικά για τον πλανήτη.

Σαν αποτέλεσμα η γη θα χρειαστεί 100.000 χρόνια για να επανέλθει…

epikaira.gr
http://exypno.blogspot.com/2010/11/100000.html#ixzz16KSUDBA7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου