'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Αυξάνουν και την τιμή του νερού..!!!

Ακόμη και την τιμή του νερού προβλέπεται να αυξήσει η ιρλανδική κυβέρνηση στο τετραετές πρόγραμμα λιτότητας που ανακοίνωσε και μεταξύ άλλων προβλέπει περικοπές στις υπηρεσίες πρόνοιας , αύξηση φορολογίας -εκτός από τις επιχειρήσεις- και το κυριότερο κρατικοποίηση τριών τραπεζών τις οποίες προτίθεται να διασώσει.

Πως το σχέδιο θα επηρεάσει την τσέπη μου; Ρωτά Ιρλανδός αναγνώστης της εφημερίδας Irish Times για το τετραετές πλάνο λιτότητας που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
-Το πιθανότερο είναι πως θα την πλήξει πολύ άσχημα, απαντά η εφημερίδα. Η επίδραση που θα έχει είναι συνάρτηση ανεξάρτητων συνθηκών. Ο κόσμος θα γνωρίσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.Όταν το σχέδιο θα είναι σε πλήρη εφαρμογή, πάνω από 3.000 ευρώ θα κοπούν από κάποιον που έχει εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο.  

Η κοινωνική πρόνοια θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 ενώ ο φόρος εισοδήματος θα μας φέρει πίσω στα επίπεδα του 2006.
Αυτά περίπου, καθώς και μία αύξηση του ΦΠΑ από 21 σε 22% το 2013 και σε 23% το 2014 είναι μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας και όπως ήταν φυσικό έχουν ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας στη χώρα αλλά και στον πολιτικό κόσμο, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή. 

Το πρόγραμμα σκοπεύει με περικοπές ύψους 15 δισ. ευρώ να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες και το έλλειμμα, προκειμένου να εξοικονομήσει τα απαραίτητα κεφάλαια και να τα διαθέσει στον τραπεζικό τομέα, που βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, λόγω της κακής πολιτικής δανείων και της υπερβολικής διόγκωσης - τέτοιας που δεν θα μπορούσε να την ελέγξει η Ιρλανδία- χωρίς τη βοήθεια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. , όπως τουλάχιστον αποφάσισε η κυβέρνηση. 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κρατικοποιεί τρεις τράπεζες μεταξύ των οποίων και τη μεγαλύτερη την Bank of Ireland, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει άμεσα με ένα μέρος του ποσού που διατίθεται από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ενώ το υπόλοιπο μέρος θα παραμείνει ως καφάλαιο ασφαλείας, έτοιμο να διατεθεί εάν και όποτε χρειαστεί. 

Περικοπές και λιτότητα για τους Ιρλανδούς
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης βασίζεται σε μείγμα περικοπών κατα 2/3 με μείωση δαπανών και κατά 1/3 από έσοδα που θα προέλθουν από την αύξηση της φορολογίας των πολιτών. 

Αν και διατηρεί αμετάβλητο τον φόρο 12,5% στις επιχειρήσεις, ωστόσο αυξάνει τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα, θεσπίζει φόρο "τοπικών υπηρεσιών", ανεβάζει την τιμή του λιθάνθρακα, μειώνει την ελάχιστη ωριαία αποζημίωση κατά 1 ευρώ στα 7,65 ευρώ και περικόπτει την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από 41 σε 34% το 2013 και 20% το 2014. 

Επίσης τα οικογενειακά τραπεζικά δάνεια που θα ληφθούν τον ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων, τα οποία θα καταργηθούν εντελώς έως το 2018. 

Το τελευταίο, γίνεται καθώς η αγορά κατοικίας ήταν που δημιούργησε τη φούσκα των τραπεζών της Ιρλανδίας, οι οποίες φορτώθηκαν με δάνεια, ενώ παράλληλα οι τιμές των ακινήτων έπεσαν έως και 50 έως 60%.

Το φάρμακο για όλα αυτά; Η αύξηση μεταξύ άλλων και της τιμής του νερού μέχρι το 2014 η οποία προβλέπεται στο σχέδιο της Ιρλανδικής κυβέρνησης. 

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου