'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πρωταπριλιά ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα. Και δεν θα είναι φάρσα...

Την πρωταπριλιά (και δεν είναι φάρσα) αρχίζει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

Ήδη η νομοθετική επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να είναι έτοιμο το ν/σ μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Το νομοσχέδιο θα αναφέρεται αναλυτικά στα πέντε επαγγέλματα που βάζει στο στόχαστρο η τρόικα: δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί – αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές.

Επιπλέον, εξετάζεται επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα.

Πάντως όσον αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων αναμένεται

Για τους δικηγόρους
Να αντικατασταθούν οι καθορισµένες τιµές των δικαστικών παραστάσεών τους  με συμβάσεις μεταξύ δικηγόρων και πελατών, τις οποίες θα γίνονται οι κρατήσεις εισφορών για ταασφαλιστικά ταµεία και φυσικά θα επιβάλλονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Επίσης, θα επιτρέπεται να διαφημίζονται και να παρίστανται σε δίκες άλλων πόλεων


Για τους συµβολαιογράφοι  προβλέπεται να καταργηθούν οι γεωγραφικοί περιορισµοί που υπάρχουν, καθώς και η ελάχιστη αμοιβή, ενώ θα επιτρέπεται και η διαφήμιση.

Για τους  μηχανικούς  προβλέπεται να καταργηθούν οι καθορισµένες ελάχιστες αµοιβές που σήµερα για µελέτες κ.λπ., ενώ θα παραμείνουν για τους  ορκωτούς λογιστές.

Τέλος,  για τους φαρμακοποιούς προβλέπεται να μειωθούν τα ελάχιστα καθορισμένα περιθώρια κέρδους. 

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου