'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πολλές γλύκες με τους τούρκους ο Γιωργάκης. Φυσικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο αιγαίο…

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απηύθυνε, σύμφωνα με τον τουρκικό Tύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που κάθε χρόνο από το 2008 διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Κάθε Ιανουάριο περίπου 200 Τούρκοι διπλωμάτες που υπηρετούν σε πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό ή σε στρατηγικής σημασίας διευθύνσεις στην Άγκυρα συμμετέχουν στο εν λόγω συνέδριο.

Φέτος, η συνάντηση θα λάβει χώρα στην πόλη Ερζερούμ.

Την συνάντηση το 2009 παρακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Τσέλσο Αμομίμ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελλε, και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mαχμούντ Αμπάς.

Στην επόμενη συνάντηση έχει προσκληθεί η υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, η οποία έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει και εκείνος απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Η πληροφορία δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην συνάντηση αυτή αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Zaman. 
 
http://pontikopagida.blogspot.com/2010/11/blog-post_2458.html

3 σχόλια:

  1. Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι υπάρχουν κατά καιρούς δηλώσεις Τούρκων επισήμων που μας πληροφορούν ότι την εποχή αυτή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο. Μας το είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Νταβούτογλου. Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό που διαπραγματευόμαστε; Ναι, πολλές φορές δεν είναι καλή η δημοσιότητα. Αλλά και το πολύ σκοτάδι δημιουργεί άλλων ειδών κινδύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα ότι στο indymedia δημοσιεύθηκε η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του Σημίτη ο οποίος νοσηλεύεται στη Γερμανία. Ξέρετε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή