'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έγραφαν φάρμακα και στους πεθαμένους!!!!

Έφοδος εισαγγελέα στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του ΙΚΑ Ηρακλείου πραγματοποίησε το πρωί ο εισαγγελέας Νίκος Μαρκάκης, μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που κάνουν λόγο για κομπίνα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν «φύγει» προ πολλού από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για τη διερεύνηση υποθέσεων που έχουν αποκαλύψει το τελευταίο διάστημα οι εφημερίδες «Πατρίδα» και «Νέα Κρήτη». Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.


Ο έλεγχος άρχισε πριν λίγους μήνες, όταν διαχειριστής της εταιρείας πήγε στο ΙΚΑ προκειμένου να εισπράξει ποσό ύψους 40.000 ευρώ, με εξουσιοδότηση ασφαλισμένου. Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι η εξουσιοδότηση δεν ήταν έγκυρη και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.


Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν και αφορούν στο 2010, διαπιστώθηκε ότι το ΙΚΑ χρεωνόταν υπέρογκα ποσά για υλικά, σκευάσματα κλπ., που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς και όχι μόνο, αλλά και ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή! Διαπιστώθηκε ακόμη, ότι σε πολλούς ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση συγκεκριμένων πανάκριβων σκευασμάτων, τα οποία δεν είχαν ανάγκη.


Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι συγκεκριμένοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, μεταξύ άλλων από το Νευρολογικό, το Ογκολογικό, το Νεφρολογικό, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα κ.α. φέρονται να έγραφαν σκευάσματα στους ασθενείς που τα προμήθευε συγκεκριμένη εταιρεία που έχει αντιπρόσωπο στο Ηράκλειο η μητέρα του οποίου είναι προϊσταμένη σε κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: www.cretalive.gr 
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου