'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εργασιακά ανασφαλείς το 40% των νέων στην Ευρώπη...!!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την εργασιακή ασφάλεια των νέων, καθώς προκύπτει από αυτά, ότι το 40% των νέων στην Ευρώπη είναι εργασιακά ανασφαλείς.

Ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής ΄Ένταξης, κ. Λ. Αντόρ, υπογράμμισε ότι πλέον προκύπτει ''ζήτημα επείγουσας σημασίας'', μετά και από παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σε επίκαιρη ερώτηση προς την Επιτροπή, για την επισφαλή απασχόληση των νέων, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Τα στοιχεία, που θα δημοσιοποιηθούν σε έκθεση τις προσεχείς μέρες, καταδεικνύουν ότι οι κοινωνικές ομάδες, που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις εργασίας και που, ως επί το πλείστον, αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, αμείβονται κατά μέσο όρο 14% χαμηλότερα για την εργασία που προσφέρουν, σε σχέση με τις αμοιβές αντίστοιχης εργασίας μακροχρόνιας σύμβασης.

Μάλιστα, ο Ούγγρος Επίτροπος σημείωσε πως σε αυτή την εργασιακή κατάσταση βρίσκεται σήμερα το 40% των νέων στην Ευρώπη, την ώρα που ο αριθμός του συνολικού πληθυσμού των προσωρινά απασχολούμενων δεν ξεπερνά το 13% του εν ενεργεία εργατικού δυναμικού της Ε.Ε.

Εξάλλου, το ποσοστό των νέων που δεν βρίσκονται σε κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα, σε κάποια σύμβαση εργασίας ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκπαίδευσης ποικίλει από 4% στη Δανία και την Ολλανδία μέχρι 20% στην Ιταλία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι οι νέοι συχνά εγκλωβίζονται σε μια αλυσίδα συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που μειώνει τις πιθανότητες ένταξης τους σε σταθερότερες συμβάσεις εργασίας και επομένως επιδεινώνει την εργασιακή ανασφάλεια τους.

Ο Ούγγρος Επίτροπος, ανέφερε πως σήμερα οι νέοι πληρώνουν τις δραματικές αλλαγές, που συντελούνται στις εθνικές οικονομίες.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε πως:''είναι ξεκάθαρο ότι την αμηχανία της οικονομικής κρίσης διαδέχεται το άγχος και η αγωνία εκείνων που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών αλλαγών. Ο φόβος κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και η εξάπλωση της οικονομικής κρίσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης δοκιμάζει σε επικίνδυνο βαθμό τις ήδη περιιορισμένες αντοχές των νέων.''

Πρόσθεσε ότι ''Οι οικονομικές συνθήκες απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, να ενεργήσει αμέσως και να υλοποιήσει τους στόχους που προβλέπονται στην στρατηγική "Ευρώπη 2020" για την απασχόληση και την εκπαίδευση των νέων πολύ πιο γρήγορα από ότι αρχικά είχε καθοριστεί". 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου