'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Χάος με τα μηχανογραφικά

Ο
μιχλώδες παραμένει ακόμα το τοπίο για το πότε θα συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των πανελληνίων φέτος και αν αυτό θα γίνει το Μάρτιο, ή όπως και τις προηγούμενες χρονιές τον Ιούλιο, μετά το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων. 

Χθες ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου παιδείας. 

Ο υφυπουργός παιδείας Ιωάννης Πανάρετος με κείμενο του τάσσεται υπέρ της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων το Μάρτιο, δηλώνοντας ότι αυτό θα συμβάλει, στο να ανακοινώνονται και οι βάσεις εισαγωγής πιο γρήγορα και έτσι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν νωρίς το καλοκαίρι που πέρασαν. 

Παράλληλα επισημαίνει ότι: "Η επιλογή του Μαρτίου, για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, είναι υπέρ των υποψηφίων και μόνον, αφού αφορά άλλωστε το μέλλον των ίδιων των υποψηφίων και όχι τα ΜΜΕ ή εμπλεκόμενους φορείς στην διαδικασία των εξετάσεων (π.χ. Φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, ή «στατιστικούς αναλυτές των εξετάσεων»)". 

Πολλοί υποψήφιοι, αλλά και τα ΜΜΕ επηρεάζονται από την γνώμη αυτών των "ειδικών" που έχουν πλέον διαμορφώσει μια νέα και προσοδοφόρα επαγγελματική δραστηριότητα σε εποχή μάλιστα που δεν υπάρχουν φροντιστήρια. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν σήμερα "ειδικοί σύμβουλοι" συμπλήρωσης μηχανογραφικών με αμοιβές 100-150 ευρώ. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου