'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνουν τον έκφυλο χάκερ του Facebook!!!

Τ
α ηλεκτρονικά ίχνη του χάκερ που καταφέρνει και «σπάει» με ιδιαίτερη ευκολία τους κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ανεβάζει άσεμνες φωτογραφίες και υβριστικά σχόλια, προσπαθούν να εντοπίσουν τα έμπειρα «λαγωνικά» του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. 

Η δράση του χάκερ έγινε γνωστή όταν ένα από τα θύματά του, ένα αγόρι ηλικίας 15 ετών από τη Ρόδο, υπέβαλε μήνυση καταγγέλλοντας υποκλοπή του κωδικού πρόσβασής του στο Facebook από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο ανάρτησε στη σελίδα του φωτογραφίες και σχόλια με προσβλητικό για το πρόσωπο του περιεχόμενο! 

Αμέσως οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβαν την υπόθεση υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το προανακριτικό υλικό και αναμένουν την έκδοση παραγγελίας για δικαστική συνδρομή προκειμένου μέσω της Ιnterpol να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του 15χρονου μαθητή. 

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο χάκερ, αφού υπέκλεψε τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο μαθητής Λυκείου στο Facebook, ανάρτησε ροζ φωτογραφίες και σχόλια ανήθικου περιεχομένου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν φωτογραφίες με ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ήταν αγκαλιά με τον 15χρονο, ενώ κάτω από τις επίμαχες φωτογραφίες υπήρχαν ανήθικα σχόλια. 

Ο 15χρονος διέγραψε τα σχόλια και τις φωτογραφίες, άλλαξε τον κωδικό του και ύστερα από 10 λεπτά διαπίστωσε ότι ο ίδιος δράστης είχε εκ νέου «σπάσει» τον κωδικό του και είχε αναρτήσει στο προφίλ του νέες προσβλητικές φωτογραφίες. 

Μάλιστα, είχε καταφέρει να μπει και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο εν λόγω δράστης έχει μπει και στο προφίλ και άλλων χρηστών, γνωστοποίησαν στην Εισαγγελία ότι τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αρχεία (log files) που αντιστοιχούν στα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του επίμαχου προφίλ βρίσκονται σε server της εταιρείας Facebook που εδρεύει στις ΗΠΑ και απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής υποβαλλόμενο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. 

http://dete.gr/news.php?article_id=14330

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου