'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Λευκωσία: Σε 104 πυρκαγιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική το Σαββατοκύριακο!!!

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου έξω από το χωριό Δρύμου σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση τη Δευτέρα,του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λεωνίδα Λεωνίδου.
 
Στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου καθώς και τα τρία μισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:00 αφού «έκαψε έκταση περίπου 30 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και αμυγδαλιές». Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ως και το πρωί της Δευτέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία «ανταποκρίθηκε σε 104 πυρκαγιές και 45 ειδικές εξυπηρετήσεις».

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου διοργανώνει για πρώτη φορά εκπαίδευση στην οποία λαμβάνουν μέρος και πυροσβέστες από άλλες χώρες. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, στην εκπαίδευση συμμετέχουν έξι Ισραηλινοί, έξι Ελλαδίτες και έξι Κύπριοι πυροσβέστες. 

Το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Καϊμακλί και το πρακτικό μέρος στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας στην Κοφίνου. 

Η εκπαίδευση που θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, είναι η απαρχή ευρύτερης συνεργασίας με τα Πυροσβεστικά Σώματα του Ισραήλ και της Ελλάδας.


Πηγή: ΚΥΠΕ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/104.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου