'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Γερμανία: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων: Αστυνομία και διαδηλωτές κατακουρασμένοι!!!!

Επιτέλους το τρένο έφτασε στον προορισμό του. 

Χιλιάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές εκαντλημένοι από τον αγώνα των τελευταίων ημερών, είδαν τον τερματισμό του τρένου ως λύτρωση.

Έτσι παρά τις επίμονες και αγωνιστικές διαμαρτυρίες οικολόγων αλλά και κατοίκων αρκετών περιοχών της Γερμανίας ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων. 

Έφτασαν τον τελικό τους προορισμό, στο Γκορλέμπεν της βόρειας Γερμανίας, τα φορτηγά που μεταφέρουν τα ραδιενεργά απόβλητα, ύστερα από μία οδύσσεια πέντε ημερών και αφού η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε τους περίπου τρεις χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν την άφιξη των οχημάτων.
 
Υπό υψηλή αστυνομική προστασία, τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μεταφέρουν συνολικά 123 τόνους ραδιενεργών αποβλήτων, που μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς από τη Γαλλία έως το Ντάνενμπεργκ της βόρειας Γερμανίας και από εκεί οδικώς στο Γκορλέμπεν, και πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα παλαιό αλατωρυχείο. 
 
Οι διαδηλωτές, στις τάξεις των οποίων συγκαταλέγονταν και βουλευτές του Πράσινου Κόμματος της γερμανικής αντιπολίτευσης, φοβούνται ότι η προσωρινή αποθήκευση των πυρηνικών αποβλήτων σε αυτό το εγκαταλελειμμένο αλατωρυχείο θα εξελιχθεί σε μόνιμη πρακτική, κάτι που σύμφωνα με την Greenpeace είναι μακροπρόθεσμα γεωλογικά επισφαλές.
 
Το αντιπυρηνικό κίνημα έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα στη Γερμανία ύστερα από την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να παρατείνει κατά μία τουλάχιστον δεκαετία τη λειτουργία των 17 πυρηνικών σταθμών της χώρας, το κλείσιμο των οποίων είχε προγραμματιστεί για το 2020 από τον σοσιαλδημοκράτη προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ. Το αντιπυρηνικό κίνημα ζει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία μια νέα αναγέννηση και απέκτησε μια νέα ποιότητα. Ποτέ άλλωτε δεν κράτησε τόσο χρονικό διάστημα η αντίσταση των διαδηλωτών και η καθυστέρηση της μεταφοράς των πυρηνικών αποβλήτων. Ποτέ δεν πήραν μέρος τόσο πολλοί διαδηλωτές.
 
kapistri / N24
http://kapistri.blogspot.com/2010/11/blog-post_921.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου