'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου στο CNN: "Ο κόσμος δεν αντέχει νέους φόρους"

Περικοπές στις κρατικές δαπάνες, αλλά όχι σε μισθούς και συντάξεις προανήγγειλε με συνέντευξή του στο CNN, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την συνάντηση με την τρόικα, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο  οποίος παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη. Ο κόσμος δεν αντέχει νέους φόρους».
Όσον αφορά την άνοδο των spreads και την στάση των αγορών στην Ελλάδα είπε: «οι αγορές κοιτούν μεσοπρόθεσμα την δυναμική του ελληνικού χρέους η οποία είναι διατηρήσιμη και βιώσιμη όσο η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρεί και επανέρχεται η ανάπτυξη» και πρόσθεσε πως η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό, κάτι που είπε πως θα επιτευχθεί μετά το 2012.

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ανάπτυξη το 2011 θα έχει καλύτερο ρυθμό από το 2010. «Πιστεύουμε ότι σε ένα τουλάχιστον τρίμηνο θα έχουμε θετική ανάπτυξη, αλλά αναμφίβολα η ύφεση θα συνεχισθεί και το επόμενο έτος και θα κινηθεί στο 2,6% του ΑΕΠ από 4% του ΑΕΠ το 2010», τόνισε προς το CNN.




star.gr

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου