'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Λοιμώξεις του αναπνευστικού και θνησιμότητα

Σύμφωνα με μία έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως ο ιός της γρίπης, και άλλες αιτίες πνευμονίας σκοτώνουν 4,25 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, εκ των οποίων σε μεγάλο ποσοστό είναι παιδιά.

Αυτές οι λοιμώξεις αντιστοιχούν στο 6% των θανάτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Πνευμονολογικό Ίδρυμα (European Lung Foundation).


«Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωστόσο η παγκόσμια κοινότητα υγείας δεν τις αναγνωρίζει ως ξεχωριστή ομάδα ασθενειών» δηλώνει ο Πίτερ Μπαλντίνι, επικεφαλής του Ιδρύματος.


Το Ίδρυμα στοχεύει στο να πείσει τις κυβερνήσεις και τους δωρητές να αντιμετωπίζουν τους θανάτους από τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού ως ξεχωριστή ομάδα.


«Με σχετικώς περιορισμένους πόρους, διαθέτουμε τα μέσα για να σώσουμε εκατομμύρια ζωές. Απλώς χρειαζόμαστε δέσμευση, σταθερή πολιτική και στρατηγικές επενδύσεις» αναφέρει ο Μπαλντίνι σε ανακοίνωσή του.


Το ποσοστό θανάτων από πνευμονία είναι 215 φορές μεγαλύτερο στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ένας ιός, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), είναι η πιο συνήθης αιτία της οξείας αναπνευστικής νόσου στα παιδιά.
Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η πνευμονία ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο το 2009 σημειώθηκαν 1,6 εκατομμύριο θάνατοι παιδιών.

Κάθε χρόνο καταγράφονται 156 εκατ. νέα κρούσματα πνευμονίας, το 97% από αυτά στις ανεπτυγμένες χώρες.


Μία θεραπεία με αντιβιοτικά κατά των βακτηρίων που προκαλούν την πνευμονία κοστίζει μόνο 27 σεντς δολαρίου .

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η θεραπεία με αντιβιοτικά για τα παιδιά που νοσούν μπορεί να σώσει μέχρι και 600.000 ζωές τον χρόνο.

zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου