'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθερη μετά από 9 χρόνια για τη δολοφονία του συζύγου της..!!!

Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί σε δύο μήνες η Μαρία Τέντα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συναυτουργία στη στυγερή δολοφονία του συζύγου της, τον Δεκέμβριο του 2001, στον Αλμυρό Βόλου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στο οποίο κλήθηκε να δικαστεί εκ νέου η 52χρονη ύστερα από παραπομπή της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο, της επέβαλε κάθειρξη 21 ετών ακυρώνοντας την ισόβια κάθειρξη που της είχε επιβληθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.


Οπως είπε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Τέντα, Νίκος Παπαπέτρου, «κάναμε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης από τον Αρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα και έτσι η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο προκειμένου να δικαστεί. Το σκεπτικό των μελών του Αρείου Πάγου ήταν ότι το Εφετείο δεν εντόπισε σωστά τη συμμετοχή της Τέντα στη δολοφονία του συζύγου της». Οπως είπε ο κ. Παπαπέτρου, «η πελάτισσά μου εξακολουθεί να παραμένει φυλακισμένη από τον Απρίλιο του 2001 στις γυναικείες φυλακές Θηβών, ωστόσο, αφού πλέον πληροί τους όρους της αποφυλάκισης, είναι πλέον ζήτημα κάποιων μηνών -περίπου δύο- να πάρει τον δρόμο της ελευθερίας».


Στην τελευταία δίκη, που έγινε στο Εφετείο της Λάρισας, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, και τα δύο παιδιά της κατηγορουμένης, τα οποία παρέστησαν ως πολιτική αγωγή και ζήτησαν με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της μητέρας τους: «Ο γιος και η κόρη της πελάτισσάς μου, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το έγκλημα δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί της. Τάσσονται κατά της μητέρας τους και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την αποφυλάκισή της» δηλώνει ο κ. Παπαπέτρου.



Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Τον Απρίλιο του 2002 η κοινωνία του Βόλου συγκλονίζεται από την είδηση της άγριας δολοφονίας του Αχιλλέα Τέντα, 59 ετών, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από τη 44χρονη τότε σύζυγό του και τον 32χρονο εραστή της! Σύμφωνα με όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, το θύμα είχε ανακαλύψει την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του και την είχε απειλήσει με διαζύγιο. Εκείνη αποφάσισε με τη βοήθεια του φίλου της να τον βγάλει από τη μέση. Αρχικά, έριξαν αναισθητικό σπρέι στον 59χρονο την ώρα που κοιμόταν. Οταν όμως εκείνος δεν έχασε τις αισθήσεις του, ο 32χρονος Κωτούλας τον ξυλοκόπησε και τον στραγγάλισε με ένα συρματόσκοινο. Στη συνέχεια έριξαν το πτώμα του μέσα σε ένα πηγάδι.

Το έγκλημα έγινε τον Δεκέμβριο του 2001, αλλά αποκαλύφθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη της συζύγου του Μαρίας και του εραστή της Νικόλαου Κωτούλα. Στη δίκη που ακολούθησε, η Μαρία Τέντα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δύο επιπλέον χρόνια φυλάκιση για σωματική βία, αφού το δικαστήριο έκρινε πως κάθε φορά που συναντιόταν με τον εραστή της νάρκωνε τον σύζυγό της. Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταδικάστηκε και ο Νικόλαος Κωτούλας, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Τώρα όμως το δικαστήριο μετέτρεψε τη συναυτουργία σε απλή συνέργεια και έτσι η Μαρία Τέντα που έχει ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής της θα αφεθεί ελεύθερη.


espressonews.gr
http://www.ierosagon.org/2010/11/9_09.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου