'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Συγκλονίζει το τροχαίο με το λεωφορείο στο Τεπελένι..

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη το τροχαίο δυστύχημα στο Τεπελένι, όταν λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες και έλληνα οδηγό ανετράπη λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, σε απόσταση 80χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, το λεωφορείο, που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Τίρανα, έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βρατάνα.
Στο λεωφορείο που άνηκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, επέβαιναν 49 άτομα. Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για εννέα νεκρούς και τουλάχιστον 30 τραυματίες που έχουν ανασυρθεί, εκ των οποίων οι πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς.

Ο Έλληνας οδηγός ανασύρθηκε ζωντανός αλλά βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Γιαννιώτες επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην περιοχή λίγο μετά το δυστύχημα περιέγραψαν απίστευτες εικόνες, με εγκλωβισμένους να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν για να σωθούν, ανάμεσα στους οποίους και μια έγκυο γυναίκα. Γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα δύο από τους τραυματίες, ένας αλβανός υπήκοος και ένας βορειοηπειρώτης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, ενώ οι τραυματίες, μεταξύ τους και ο έλληνας οδηγός του λεωφορείου, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των πόλεων γύρω από τα Τίρανα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες», τόνισε ο αλβανός υπουργός Υγείας Πετρίτ Βασίλι.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες στην περιοχή καθώς βρέχει συνεχώς. Η αστυνομία δεν έκανε ακόμα γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, ωστόσο εκεί γίνονται έργα για την βελτίωση του οδοστρώματος. Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι συνεργεία διάσωσης βρίσκονται ακόμα και τόσες ώρες μετά στο σημείο του δυστυχήματος και ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις αλβανικές αρχές στο έργο των σωστικών συνεργείων εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε επικοινωνία που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του είπε ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να διαθέσουν άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων και επίσης ότι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τραυματίες.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου