'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αποφεύχθηκε στο παρά πέντε διπλωματικό επεισόδιο!!!


Το Αμπού Ντάμπι επισκέφτηκε χθες ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ωστόσο, με την άφιξη της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο τοπικό αεροδρόμιο σημειώθηκε καθυστέρηση δύο ωρών, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν από το διπλωματικό πρωτόκολλο.
Τον τούρκο ΥΠΕΞ υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι διπλωμάτες από το υπουργείο των Εξωτερικών των Εμιράτων, ενώ μαζί με τον τούρκο πρέσβη κατευθύνθηκε προς την πόλη. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο κ. Νταβούτογλου αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όταν πληροφορήθηκε ότι μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν παρέμειναν εκεί, εξαιτίας ενός προβλήματος με τις ασύρματες επικοινωνίες των σωματοφυλάκων της τουρκικής αντιπροσωπείας, αλλά και του οπλισμού που έφεραν μαζί τους.

Το πρόβλημα προέκυψε από μη επαρκή επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών στα Εμιράτα, σχετικά με τις άδειες οπλοφορίας που θα έπρεπε να έχουν οι σωματοφύλακες του τούρκου ΥΠΕΞ.

Τελικά, το πρόβλημα επιλύθηκε με την παρέμβαση του υπουργού των Εξωτερικών των Εμιράτων, Αμπντάλα μπιν Ζαγίντ Αλ Νουχαγιάν, ο οποίος επιλήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

http://www.newsbomb.gr/diethni/story/apofeuxthike-sto-para-pente-diplomatiko-epeisodio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου