'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για την προστασία της τίγρης!!!!

Το ποσό τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων δώρισε ο σταρ του κινηματογράφου Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την προστασία της τίγρης.
  
Τα χρήματα θα διατεθούν για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας, την προστασία των βιοτόπων στους οποίους ενδημεί η τίγρης, αλλά και για τη χρηματοδότηση καμπανιών ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το ζήτημα.

Σε σύνοδο Κορυφής στην Αγία Πετρούπολη για την προστασία του είδους οι ηγέτες της Ρωσίας, Πούτιν της Κίνας, Τζιαμπάο, αλλά και αρκετών κρατών της Ασίας δεσμεύτηκαν να διαθέσουν οικονομικούς πόρους με στόχο το διπλασιασμό του πληθυσμού του επαπειλούμενου με εξαφάνιση είδους.
Το ποσό που προσφέρει ο Ντι Κάπριο θα διατεθεί μέσω της WWF.

Η Σύνοδος της Αγίας Πετρούπολης είναι η πρώτη που έχει πραγματοποιηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο για την προστασία ενός μόνο είδους του ζωικού βασιλείου.

Στη χρηματοδότηση των προσπαθειών για τη σωτηρία της τίγρης συμμετέχουν πολλοί ΜΚΟ, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα που επιχειρεί να διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 350 εκατ. δολαρίων για το συγκεκριμένο σκοπό.
Παρόλα αυτά, διεθνείς οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής κάνουν λόγο για εξασφάλιση βιώσιμης χρηματοδότησης, καθώς τα 350 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος πενταετίας θεωρούνται «ψίχουλα».

Ο Stanley Johnson  από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Αποδημητικά Είδη της Άγριας Πανίδας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε 80 δις. δολάρια για τη διάσωση των ιρλανδικών τραπεζών, ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά τα κεφάλαια μπορεί να διατεθεί για τη σωτηρία της τίγρης».


Το είδαμε εδώ: www.econews.gr

http://www.blogotsarka.gr/?p=78378

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου