'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πένθος στη Νέα Ζηλανδία για τους 29 μεταλλωρύχους...

"Η χώρα είναι σε πένθος", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι, ενώ δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι 29 μεταλλωρύχοι που φέρονταν ως αγνοούμενοι τις τελευταίες πέντε ημέρες σε ορυχείο της χώρας, μετά και τη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη.
 
"Είναι μια εθνική τραγωδία". "Είμαστε μια χώρα σε πένθος", δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 
Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί μέσα στο ορυχείο, ύστερα από τη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία.
"Πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσω στους Νεοζηλανδούς ότι σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη σήμερα, γύρω στις 14:37' (τοπική ώρα / 03:37' ώρα Ελλάδος) στο υπέδαφος και ότι εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κανείς δεν επέζησε", δήλωσε ο Γκάρι Νόουλς, ο διοικητής της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης. "Όλοι χάθηκαν", πρόσθεσε.
Οι οικογένειες των μεταλλωρύχων με δάκρυα στα μάτια έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν με τους αξιωματούχους, οι οποίοι τούς ανήγγειλαν την είδηση.

 
Τα θύματα, ηλικίας 17 έως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Μετά την έκρηξη της περασμένης Παρασκευής που σημειώθηκε στο ορυχείο Pike River, δύο εργάτες ελαφρά τραυματισμένοι είχαν καταφέρει να βγουν στην επιφάνεια.


http://gianniotis.blogspot.com/2010/11/29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου