'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κάθε γειτονιά και μια φυτεία

Εφοδος σε 68 σπίτια
Μόνο σε ένα σπίτι βρήκαν 200 φυτά μαριχουάνας αξίας $25 εκατ.


Μέσα σε σπίτια που νοίκιαζαν σε διάφορα προάστια της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας, αλλά και στην επαρχία, σε αποθήκες και σε ...πίσω αυλές, καλλιεργούσαν μαριχουάνα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από δύο μέρες, 600 αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε 68 σπίτια τα οποία παρακολουθούσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Στις κρεβατοκάμαρες ενός σπιτιού βρήκαν 200 φυτά μαριχουάνας αξίας $25 εκατ.

Η έφοδος έγινε το πρωί γύρω στις 7, όχι με διακριτικό χτύπημα της πόρτας αλλά με βίαιο σπάσιμο. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν πάνω από τις περιοχές που έγινε η έφοδος ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια διαφυγής των δραστών.

Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις πενήντα και οι αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα λειτουργούσε για περισσότερο από δύο χρόνια.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη τη δέχθηκαν οι γείτονες οι οποίοι δεν είχαν ιδέα τι γινόταν στη διπλανή πόρτα, τώρα όμως δοκιμάζουν τρόμο στη σκέψη ότι τα παιδιά τους έπαιζαν λίγα μέτρα πιο μακριά από κει που καλλιεργούνταν ναρκωτικές ουσίες.

Λόγος γίνεται και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η αστυνομία να κάνει έφοδο, λίγες μόνο μέρες προ των πολιτειακών εκλογών, δείχνοντας την αποτελεσματικότητά της. Την ίδια ώρα όμως γεννάται και το ερώτημα ''εφόσον ήξεραν από καιρό γιατί δεν επενέβησαν νωρίτερα, τη στιγμή που όλο αυτό το διάστημα οι δράστες καλλιεργούσαν και διακινούσαν τη μαριχουάνα ανενόχλητοι''. 


sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου