'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τρόικα: "Εξυγίανση των dekos για να μην "κοιτιόμαστε""...!!!!!

Με… ένταση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της τρόικα, καθώς διαδηλωτές, που είχαν μαζευτεί έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο με αποτέλεσμα να υπάρχει συμπλοκή με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το κτίριο.

Όσον αφορά τα της Οικονομίας πάντως, σε αντίθεση με τα αναμενόμενα, «όλα βαίνουν καλώς». Τα στελέχη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της Ελλάδας στην οικονομία, σε αντίθεση με τους ξένους δημοσιογράφους, που με μπαράζ ερωτήσεων προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Τόμσεν τα πράγματα πάνε σε γενικές γραμμές πολύ καλά, ενώ το αστείο που ειπώθηκε κατά την συνέντευξη είναι ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών, περικοπές σε συντάξεις και αύξηση των φόρων, αλλά… εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην εξυγίανση των… dekos (ΔΕΚΟ), όπως χαρακτηριστικά τις αποκαλούσαν τα μέλη του κλιμακίου, καθώς και στην μείωση των δαπανών στο τομέα της υγείας.

Ο κ. Τόμσεν επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις.  «Θα επιστρέψουμε τον Μάιο και ελπίζω τότε να μην… κοιτιόμαστε (!)», πρόσθεσε ο mr. «Blue eyes», που έκανε γνωστό ότι στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, καθώς και η πιθανότητα λήψης έκτακτου δανείου.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του εκπροσώπου από την μεριά της Ε.Ε., Σ. Ντε Ρόουζ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συνεργάζονται το ίδιο καλά με όλους τους υπουργούς. Ο δημοσιογράφος το είπε αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του άρθρου της κ. Κατσέλη στο «Βήμα».

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους υπουργούς. Έχουμε συναντηθεί με πολλούς και όλοι θέλουν να μας διευκολύνουν. Κανείς μέχρι τώρα δεν έφερε αντίρρηση στα όσα ζητήσαμε», είπε προς έκπληξη όλων.

Κατά τα άλλα… τα γνωστά:

-«Πάγωμα» στις προσλήψεις, καθώς οι μετατάξεις θα ισοδυναμούν με διορισμούς (και αυτό που ισχύει είναι 5 αποχωρήσεις - 1 διορισμός)


-Υπό όρους αναθεώρηση των κλαδικών συμβάσεων (θα υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, αλλά «χωρίς απεχθείς περιορισμούς»)


-Σφιχτά χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των υπολοίπων απαιτήσεων όπως:


Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος του έτους


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου