'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οι δήμαρχοι του Καλλικράτη αυξάνουν τις αποδοχές τους κατά 30%

Αυξήσεις στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές των δημάρχων σε ποσοστό ως και 30% προβλέπει ο «Καλλικράτης». 

Σε μια περίοδο που τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη και οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα πλέον γεγονός, οι προσφάτως εκλεγέντες δήμαρχοι είναι ίσως οι μόνοι Έλληνες θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται.

Έτσι, λόγω αύξησης πληθυσμού μετά τη συνένωση δήμων, ο επικεφαλής μικρού δήμου μπορεί να ανέβει από τις περίπου 2.000 ευρώ στα 3.300 μεικτά (δηλ. 60% επί των αποδοχών του γραμματέα υπουργείου). 

Ο ανώτατος μεικτός μισθός φτάνει στα 5.500 ευρώ για δημάρχους κατοίκων άνω των 100.000 κατοίκων, κάτι που ωστόσο θα σημάνει μείωση στις αποδοχές του δημάρχου Αθηναίων, καθώς ο απερχόμενος Νικήτας Κακλαμάνης λάμβανε 7.000 ευρώ  μαζί με τα έξοδα παράστασης ενώ ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ενάμισι χιλιάρικο πιο κάτω.

Πάντως, αν και ο «Καλλικράτης» εξασφαλίζει μεγαλύτερες αποδοχές για την πλειονότητα των δημάρχων που θα τον υπηρετήσουν, στις πρώτες συναντήσεις των νέων αιρετών, παρά την αύξηση της μισθοδοσίας, αυτό που κυριαρχεί στα «πηγαδάκια» και αποτελεί θέμα αιχμής είναι το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, για το οποίο… περισσεύουν οι γκρίνιες. Όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», αιρετοί συζητούσαν τη νομική δυνατότητα ακύρωσης του μέτρου στην πράξη. 

Μάλιστα, ο επανεκλεγμένος δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης σχολίασε αιχμηρά: «Υπάρχει και το προηγούμενο των βουλευτών που είχαν ασυμβίβαστο και μετά απαλλάχθηκαν».

Σύμφωνα με τον άρθρο 16 του «Καλλικράτη», αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων, όταν είναι σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων.

Στο άρθρο 93 δε, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης μορφής ΝΠΙΔ «χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους», ενώ παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα διατήρησης μέρους εκείνων των αποδοχών. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρέσει στους δημάρχους, που παρά την σκληρή περίοδο λιτότητας των δημοτών τους, θέλουν για τους ίδιους και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

http://www.slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου