'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φλογοβόλο : Ενα τρομακτικό οπλο !!! ( VIDEO )

Το Φλογοβόλο ειναι ενα οπλο που η λειτουργία του Βασίζεται στο 'Υγρό πύρ' η Ξενιστί 'Greek fire' που χρησιμοποιουσαν οι Βυζαντινοί. 

Τα συγχρονα Φορητά Φλογοβόλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των μαχών στα χαρακώματα του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Η χρήση τους αυξηθηκε σε μεγάλο βαθμό τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.Το Φλογοβόλο που κουβαλαει ενας οπλιτης αποτελειται απο δυο στοιχεια : 

Eνα σακίδιο που περιέχει δυο Φιάλες και το όπλο.Στο Σακιδιο η μία φιάλη περιέχει ...


....αδρανές αέριο (συνήθως άζωτο), και η αλλη φιαλλη εύφλεκτο υγρό - συνήθως βενζίνη.Το Βεληνεκές του Φλογοβόλου φτάνει τα 80 μέτρα. Γενικώς είναι ένα ισχυρό όπλο με μεγάλη ψυχολογική επίπτωση για τους στρατιώτες, επειδή γνωρίζουν πως προκαλεί εναν ιδιαίτερα φρικτό θάνατο. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να υπαρξουν καποιες προσπαθειες για να καταργηθεί αυτο το οπλο αλλα χωρις επιστυχία. 

Χρησιμοποιειται κυρίως κατά των οχυρώσεων στο πεδίο της μάχης, σε αποθήκες καταφύγια και πυροβολεία.

Οστοσο το Φλογοβόλο εχει και πολλα μειονεκτηματα για τον χρηστη αυτου του Οπλου. 


Λογο του οτι οι χειριστες Φλογοβολων επρεπε να προσεγγιζουν τους στοχους τους επειδη το οπλο αυτό εχει σχετικά μικρο βεληνεκες οι χρηστες εκτειθονταν πολύ συχνα και ευκολα στα Εχθρικά πυρά.

Επισης οι χειριστές Φλογοβόλων -ηταν γνωστο - πως οταν πιανόταν αιχμαλωτοι εκτελουνταν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ενα αλλο μειονέκτημα ειναι το βαρος του οπλου που δυσχερενει τις κινήσεις του χρήστη.Στον Β' Παγκόσμιο πολεμο Φλογοβόλα χρησιμοποιήθηκαν απο ολες τις Αντιπαλες πλευρες. Οι πρώτοι που προσαρμοσαν ενα φλογοβόλο πάνω σε ενα αρμα μαχης ηταν οι Βρετανοί.

Το αρμα αυτό ονομαζοταν 'κροκόδειλος' και μπορουσε να εκτοξευσει φωτιά μεχρι και 150 - 200 μετρα μακριά. Το Αρμα αυτο 'εσερνε' την δεξαμενή με τα ευλεκτα υλικά του φλογοβολου με ενα τρειλερ για λογους ασφαλείας του πληρωματος. 

Οι Αμερικανοι χρησιμοποίησαν τα Φλογοβολα κυριώς στις μάχες του Ειρηνικού εναντιον των Ιαπωνων καιγοντας τους ζωντανούς μέσα στα καταφυγια τους.

Στην Ευρωπη τα Φλογοβόλα χρησιμοποιήθηκαν σε μικρότερη εκταση.Οι Γερμανοι τα χρησιμοποιησαν Κυριως στο Ρωσικό μετωπο.Επισης και αυτοί τα προσαρμοσαν πανω σε Αρματα μάχης. 

Αναλογες χρήσεις ειχε το φλογοβολο απο τους Ιταλούς και τους Ιαπωνες.



http://stakarfia.blogspot.com/2010/11/video_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου