'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Οι Κινέζοι θέλουν να μάθουν... πόσοι είναι!!!!

Τι γίνεται όταν η πολυπληθέστερη χώρα της υφηλίου ξεκινά τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού της; Ακόμη και η λέξη «πρόκληση» δε μπορεί να περιγράψει το μέγεθος του εγχειρήματος.


Οι Κινέζοι αποφάσισαν να οργανώσουν την πρώτη γενική πληθυσμιακή απογραφή, εδώ και δέκα χρόνια και τα μεγέθη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά: μόνο οι προσωρινοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για να βοηθήσουν στο έργο της απογραφής ανέρχονται σε 6 εκ ανθρώπους οι οποίοι θα οργώσουν κυριολεκτικά την αχανή χώρα για να επισκεφθούν 400 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 10 μέρες.


Θα χρησιμοποιήσουν ένα ερωτηματολόγιο με 18 ερωτήσεις, σε μια επιχείρηση που θα κοστίσει συνολικά 104,9 εκατομμύρια δολάρια.


Ένας από τους στόχους των αρχών είναι να διευκρινιστεί οριστικά ο αριθμός των αλλοδαπών αλλά και των μετακινούμενων εργαζομένων στη Κίνα, που σύμφωνα με κάποιους επίσημους υπολογισμούς ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ανθρώπους!


Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κινεζικές αρχές επιθυμούν βασικά και κύρια να διαπιστώσουν τον ακριβή αριθμό του πληθυσμού της χώρας και γι’ αυτό το λόγο ενθαρρύνουν και τις οικογένειες παραβάτες που περισσότερα από ένα παιδιά να το δηλώσουν άφοβα, υποσχόμενοι μικρά πρόστιμα και όχι σοβαρές ποινές...

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου